Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Κόλπα και τρικλοποδιές της ΠΑΣΚΕ-ΕΘΕΛ.

Ένταση υπήρξε πρίν απο λίγο, στο συνδικάτο εργαζόμενων ΕΘΕΛ ΟΑΣΑ στην Ικτίνου.
Οι οδηγοί είχαν που είχαν μαζευτεί στην πλατεία Κοτζιά για την αποφασισμένη απο την γενική συνέλευση μηχανοκίνητη πορεία,συνάντησαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ  όπου τους εμπόδισαν να συνεχίσουν.Έπειτα οι οδηγοί κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του συνδικάτου με την συνοδεία της αστυνομίας.
Εξαγριωμένοι οι εργαζόμενοι απαιτούν εδώ και τώρα σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου για να παρθεί απόφαση ενάντια στην καταστολή.
Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ κρύβονται. Φήμες μιλάνε και για παραίτηση του α' αντιπρόεδρου.Φαίνεται πως δεν πέρασε η προσπάθεια των μεγαλο-καναλιών για την ηρωοποίηση του Κουλουμπαρίτση στους εργαζόμενους.(ενημέρωση απο εργαζόμενους στην ΕΘΕΛ)
Η ΠΑΣΚΕ προσπαθεί με συνδικαλιστικές τρικλοποδιές και νομικά κολλήματα,να παγώσει κάθε αγωνιστική προοπτική του κλάδου.
Η "καθαίρεση" του προέδρου του συνδικάτου φαίνεται να λειτουργεί ώς άλλωθι στην κατεύθυνση αυτή.
Κανένας ωστόσο δέν μπορεί εύκολα να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούν στο χώρο ότι η κίνηση αυτή,είναι μία συναινετικά προσχεδιασμένη ενέργεια, με στόχο να ατονήσει το αγωνιστικό κλίμα των εργαζομένων,αλλά και να μετατρέψει τον πρώην πρόεδρο σε Ιζνογκούντ,όπου με τον αέρα της κάθαρσης,δήθεν απο τα Πασοκικά δεσμά,θα μπορεί να ενσωματώνει με μεγαλύτερη ευκολία τη δυσαρέσκεια της εκλογικής βάσης της ΠΑΣΚΕ στο πνεύμα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers