Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Εργατική Ενότητα, η μόνη ελπίδα για την ανάπτυξη αγώνων και την υπεράσπιση των κατακτησεών μας

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες , εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ενότητας και αγώνα, καλούμε όλους τους συναδέλφους να απορρίψουν:
Την απογοήτευση, την αδράνεια, τη μιζέρια και την αποχή σαν στάση απέναντι σε ότι μας ενοχλεί, μας εξαθλιώνει και καταρρακώνει την αξιοπρέπειά μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε όρθιοι να παλέψουμε και να υπερασπιστούμε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες το δικαίωμά μας για δουλειά, αξιοπρέπεια, ανθρώπινη ζωή.
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δημοκρατικού μας δικαιώματος
να αποφασίζουμε για κάθε υπόθεση που αφορά τη λειτουργία και δράση του συνδικάτου μας μέσα από τη γενική μας συνέλευση που είναι το κυρίαρχο όργανο του συνδικάτου με βάση το καταστατικό.
Αυτή ακριβώς η αμφισβήτηση επιχειρήθηκε από την ΑΕΜ-ΠΑΜΕ και οδήγησε στη διάλυση της γενικής μας συνέλευσης στις 14 Φλεβάρη.
Οι γραπτές προτάσεις της Εργατικής Ενότητας για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων μας που απαντάνε στο τι διεκδικούμε για την υπογραφή της τοπικής ΣΣΕ, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και στήριξη του κλάδου, για μείωση της τεράστιας ανεργίας για την ουσιαστική κάλυψη των ανέργων, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για άμεση αποφασιστική, συντονισμένη κινητοποίησή μας χωρίς αποκλεισμούς και κομματικές περιχαρακώσεις.
Τώρα πρέπει και μπορούμε να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας.
Με την υπογραφή μας απαιτούμε να ακουστεί η φωνή των μεταλλεργατών και όλοι να κριθούμε στο δρόμο του αγώνα. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης και αποκλεισμού των μεταλλεργατών από αυτό τον αγώνα για την επιβίωση μας
Η Πέμπτη 24 Φλεβάρη να είναι η ημέρα έναρξης του αγώνα μας.
Να μεταφέρουμε εκείνη την ημέρα την πιάτσα των ανέργων στο κέντρο του Πειραιά ,στην Πλατεία Κοραή.
Με Συγκέντρωση των Ανέργων στο Πέραμα στις 10 το πρωί και με μηχανοκίνητη πορεία να φτάσουμε στην πλατεία Κοραή , όπου θα εγκαταστήσουμε το Κοντέινερ, που στο εξής θα γίνει το σημείο συνάντησης και κέντρο του αγώνα μας, με ένα συγκεκριμένο καταρχήν δεκαήμερο πρόγραμμα δράσης.
Θα περιλαμβάνει τοποθέτηση μικροφωνικής εγκατάστασης στο Κοντεινερ, για ενημέρωση της πόλης και ανάδειξη των προβλημάτων της Ζώνης, συνέντευξη τύπου, συλλαλητήρια στο κέντρο του Πειραιά, συναυλίες, συμβολικό ολιγόλεπτο κλείσιμο του κέντρου για προβολή των αιτημάτων μας, ενέργειες δυναμικής αντίστασης στο κύμα ακρίβειας που μας πνίγει κάνοντας το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σημαία του αγώνα μας όσο δεν παίρνουν μέτρα για τη σωτηρία της Ζώνης, κ.ά.

Αποκορύφωμα αυτών των κινητοποιήσεων να είναι πορεία όλων μας
στο Μέγαρο Μαξίμου, απαιτώντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Αυτό τον αγώνα θα τον δώσουμε μαζί με τις οικογένειές μας, μαζί με τα παιδιά μας. Επιδίωξή μας είναι η συσπείρωση και συμπαράταξη όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων που χτυπιούνται από την ανεργία και την κρίση, όλων των κοινωνικών φορέων που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της Ζώνης.

Εργατική Ενότητα Μεταλλεργατών Ζώνης Περάματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers