Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα προς Σωματεία και συνδικαλιστές σε σύσκεψη ενόψει της απεργίας στη Vodafone την Πέμπτη 24 Μαρτίου

Οι απολύσεις στη Vodafone, για τις οποίες το Επιχειρησιακό Σωματείο προειδοποιούσε εδώ και καιρό, άρχισαν. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας δημιουργήθηκε ένα κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας στη διεύθυνση του Customer Care (Εξυπηρέτηση Πελατών), στο κτήριο της Λυκόβρυσης.
Οι προϊστάμενοι καλούσαν τον έναν μετά τον άλλο συναδέλφους, στους οποίους άσκησαν αφόρητες πιέσεις με το γνωστό δίλημμα «Παραιτήσου άμεσα ή απολύεσαι». Για να αποσπάσουν τις «παραιτήσεις» των συναδέλφων προσέφεραν ως ‘αντάλλαγμα’ ένα ποσό που ξεπερνά ελαφρώς την αποζημίωση απόλυσης και απειλούσαν ανοιχτά ότι όποιος δεν παραιτηθεί τώρα, θα αξιολογηθεί πολύ άσχημα στην επερχόμενη Ετήσια Αξιολόγηση των Εργαζομένων και θα απολυθεί αμέσως μετά.
Οι απολύσεις-εξωθήσεις σε «παραίτηση» παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας στην εταιρεία, συμπαρασύροντας συναδέλφους από όλες τις Διευθύνσεις, όλες τις ειδικότητες, όλες τις ηλικίες. Πριν από είκοσι ημέρες είχαμε 7 εξωθήσεις σε «παραίτηση» στην Διεύθυνση Operations. Το τελευταίο πεντάμηνο έχουν χαθεί περίπου 100 θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζουμε πως η εταιρία αθόρυβα έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε μαζική μετατροπή των ιδιόκτητων καταστημάτων σε σύμβαση δικαιοπαροχής (franchise), με τις ανάλογες δυσμενείς εργασιακές μετατροπές στους εργαζόμενους σ’ αυτά.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, την Παρασκευή 18/3 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, η οποία αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην Vodafone την ερχόμενη Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, με περιφρούρησή της στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Αθήνας, ως μια πρώτη απάντηση ενάντια στις συνεχιζόμενες απολύσεις.
Με τον αγώνα μας προσπαθούμε να επιβάλλουμε ότι τα επιχειρηματικά κέρδη δεν μπαίνουν πάνω από την επιβίωση των εργαζομένων. Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους. Οι απολύσεις δεν θα περάσουν.

Τα αιτήματά μας:
* Όχι άλλες απολύσεις.
* Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων.
* Αξιοπρεπείς μισθοί/συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους.
Μαζί με τα σωματεία και τους συναδέλφους του κλάδου, αλλά και με όλο το εργατικό κίνημα, θα αντιπαλέψουμε τις απολύσεις και την καταπάτηση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχείρηση.

Καλούμε όλα τα σωματεία, συνδικαλιστές, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα σε συζήτηση τη Δευτέρα 21/03, 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για την στήριξη και ενίσχυση των κινητοποιήσεων και του αγώνα μας.
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers