Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Οι γιατροί πληρώνουν τα "σπασμένα" της κυβέρνησης του Μνημονίου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» 2/5/2011
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι μετά και την πρωτοφανή σύλληψη (!!!) εν ώρα καθήκοντος και μέσα στο νοσοκομείο της συναδέλφου που είχε το ρόλο της συντονίστριας εφημερίας, την προφυλάκισή της και την κράτηση της έως τις 6μμ (ενώ η συνάδελφος ήταν άυπνη επί 35ώρες).
Ως συνελεύσεις γιατρών και σωματείου εργαζομένων είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει την Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Υγείας, τη διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ και τη Διοίκηση του νοσοκομείου για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η αλλαγή του συστήματος εφημέρευσης σε συνδυασμό με την ασφυκτική πληρότητα του νοσοκομείου και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Τους παραπάνω κινδύνους άλλωστε περιγράφουν σε αποφάσεις τους και το Επιστημονικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.
Το Υπουργείο και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες για τα προβλήματα του ΕΣΥ στους γιατρούς και στους εργαζόμενους και να στρέψουν τους ασθενείς απέναντι στους υγειονομικούς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύλληψη της συναδέλφου έγινε έπειτα από μήνυση «αγανακτισμένης» συγγενούς ασθενούς που κατηγόρησε τη γιατρό συντονίστρια της εφημερίας γιατί έβαλε τον πατέρα της σε ράντσο, λες και ήταν δική της επιλογή!

ΚΑΙ βρήκε πρόθυμο τον εισαγγελέα, που μέσα σε δύο ώρες έβγαλε ένταλμα σύλληψης για το τρομερό έγκλημα...

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
· Συμπαράσταση στη συνάδελφο, στη θέση της οποίας θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας από εμάς.
· Από εδώ και στο εξής κανένας γιατρός του νοσοκομείου δεν μπαίνει «συντονιστής εφημερίας». Αυτό είναι καθήκον του διοικητή, της ΔΥΠΕ και του Υπουργείου. Ο γιατρός δεν είναι «γραφείο κίνησης». Απαιτούμε να αναλάβει τις ευθύνες του ο Υποδιοικητής.
· Προχωράμε σε μηνύσεις κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου και της 2ης ΔΥΠΕ, καθώς και εναντίον του Υπ. Υγείας, που ενώ ήταν γνώστες της κατάστασης εδώ και καιρό δεν ενήργησαν για να προστατέψουν ασθενείς και υγειονομικούς.
· Αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου για 24 ώρες την Τρίτη 3/5/11, (διακοπή τακτικών ιατρείων και προγραμματισμένων χειρουργείων) συγκέντρωση στο αίθριο στις 9πμ και νέα γενική συνέλευση.
· Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, όσο δεν εφημερεύουμε σε ασφαλείς συνθήκες. Απαιτούμε αναστολή του αποτυχημένου συστήματος εφημέρευσης έως την εξασφάλιση των προϋποθέσεων που θα καθιστούν την 24ωρη εφημερία ασφαλή.
· Αποστολή Δελτίου Τύπου.
· Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας και να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο λάσπης από Υπ.Υγείας και ΜΜΕ. Καλούμε την ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ, τον ΙΣΑ να σταθούν δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ζητούμε τη συμπαράσταση από φορείς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers