Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Αμεση απάντηση στην κρατική κ'παρακρατική βία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΗ στις 2μμ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ (έξω από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απογυμνωμένη μπροστά στη χρεοκοπία του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ που σπέρνει την εξαθλίωση, την ανεργία και τη φτώχεια και κάτω από το πανικό που τις προκαλούν οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις του εργατικού κινήματος, όπως έδειξε και η πετυχημένη Πανεργατική Απεργία στις 11 Μάη, καταφεύγει στην κρατική καταστολή και τη συνεργασία με τις παρακρατικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής για να σκορπίσει τον τρόμο στην πόλη μας. Νομίζει πως έτσι θα αποτρέψει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Με τον ίδιο τρόπο που η ΝΔ έφτασε στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προκαλώντας την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται με μένος κατά των διαδηλωτών και των μεταναστών στο όνομα του «νόμου και της τάξης». «Νόμος και τάξη» για την κυβέρνηση είναι η επιβολή των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου, η πάσει θυσία αποπληρωμή του χρέους προς τους Τραπεζίτες, με το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων, παιδικών σταθμών, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του Νερού, την άγρια περικοπή μισθών και συντάξεων, τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις και τη μαζική ανεργία. με όλο και πιο εξοντωτικές «θυσίες» που δεν «εξευμενίζουν» αλλά αντίθετα αποθρασύνουν τις «αγορές» να ζητάνε περισσότερα. Σήμερα, φοβούνται τις αντιδράσεις των εργατών και της νεολαίας απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους, γι’ αυτό ξεδιπλώνουν ένα νέο επικίνδυνο σχέδιο καταστολής με αξιοποίηση του παρακράτους, όπως στις εποχές της «Καρφίτσας» της δεκαετίας του ’60.
Την ίδια μέρα που τα ΜΑΤ έστειλαν τον 30χρονο διαδηλωτή στην εντατική μονάδα του Κρατικού της Νίκαιας και δεκάδες άλλους στα νοσοκομεία με ανοιχτά κεφάλια από δολοφονικά χτυπήματα, ταυτόχρονα έδωσαν το πράσινο φως στους φασίστες να ξεκινήσουν, με πρόσχημα την άγρια όσο και ανεξιχνίαστη δολοφονία ενός 44χρονου εργαζόμενου, ένα πολυήμερο πογκρόμ κατά όλων των μεταναστών δολοφονώντας τον μετανάστη από το Μπαγκλαντές, που βρέθηκε στα Κάτω Πατήσια σε περιοχή «επιτηρούμενη» από φασιστικές συμμορίες με την κάλυψη της ΕΛΑΣ. Την επόμενη μέρα η ΕΛΑΣ συνόδευσε «κινητοποίηση» από την Γ΄ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος, ως το Δημαρχείο: ομάδες της μονάδας ΔΙΑΣ μπήκαν στα στενά πίσω από το Δημαρχείο χτύπησαν μετανάστες και συνόδευαν τους φασίστες σε επιθέσεις με μαχαίρια και ρόπαλα κατά μεταναστών, καταστηματαρχών και άλλων, ενώ κατέστρεψαν δέκα καταστήματα. Έφτασαν μάλιστα έξω από το Ίδρυμα Αστέγων για να εμποδίσουν τα συσσίτια προς τους πεινασμένους.
Κι όλα αυτά στο όνομα του 44χρονου νεκρού, που δεν είχε καμία σχέση με τις φασιστικές συμμορίες και το παρακράτος, οι οποίες αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα της κρατικής πολιτικής γκετοποίησης του κέντρου της Αθήνας! Η κατάσταση σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας είναι ενορχηστρωμένη: Η γκετοποίηση επιβάλλεται σταδιακά εδώ και πολλά χρόνια από τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τα κλεισίματα καταστημάτων και υπηρεσιών, την πλήρη απόσυρση της κρατικής φροντίδας για την κοινωνική ζωή, την κρατική ανοχή σε κάθε είδους ποινικό έγκλημα, πολιτικές που τώρα οξύνονται στο έπακρο με τα μέτρα του Μνημόνιου. Για να έρθει η κρατική καταστολή και η συνεργασία με τις παρακρατικές συμμορίες που εμφανίζονται ως προστάτες και στηρίγματα για την ασφάλεια! Η αύξηση της εγκληματικότητας πηγαίνει χέρι-χέρι με την επιβολή των πολιτικών φτώχειας και εξαθλίωσης. Η Αστυνομία όχι μόνο δεν προσφέρει λύσεις αλλά είναι το εργαλείο για την συνέχιση αυτής της εγκληματικής πολιτικής. Με μακρύ χέρι αυτής της πολιτικής να αποτελεί το παρακράτος που στηρίζεται μάλιστα σε βρόμικα κυκλώματα της νύχτας και του κοινού ποινικού δικαίου. Εμφανίζονται ως «προστάτες¨» στις γειτονιές αυτοί που κάνουν μπίζνες με την εξαθλίωση του κέντρου, πουλάνε προστασία στα μαγαζιά, εκτελούν συμβόλαια θανάτου επί πληρωμή!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers