Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Φτάνει !!!

 Όποιος διασπά την ενότητα των εργαζομένων υπονομεύει τη δυνατότητα ανατροπής της επίθεσης και δρομολογεί εκούσια ή ακούσια,την ήττα και τη μακροχρόνια υποταγή του εργατικού κινήματος.
  1. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο με τις προτροπές και τη στήριξη της τρόϊκα, επιχειρεί να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε ικανούς και ανίκανους για να περάσει τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα,να συντηρήσει το βαθύ χαντάκι που επιμελώς ανοίγει εδώ και χρόνια,ανάμεσα στους δημόσιους υπάλληλους με αυτούς του ιδιωτικού τομέα..
  2. Οι παρακρατικοί μηχανισμοί και οι μισθοφόροι του,με επίσημη στήριξη και ανοχή, ανοίγουν το φασιστικό μέτωπο με προκάλυμμα τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας και  στόχο το διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση το χρώμα,τη φυλή και το θρήσκευμα..
  3. Τα ΜΜΕ καθημερινά ποτίζουν το ξεραμένο τοπίο της εργατικής αγανάκτησης με το δηλητήριο του "κοινωνικού αυτοματισμού" ενοχοποιώντας κάθε εργατική διαμαρτυρία,με στόχο να απομονώσουν και να διασύρουν κάθε αγωνιζόμενο κοινωνικό κομμάτι,αποτρέποντας όλους μαζί απο το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.
ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ...!!!
Το ΠΑΜΕ γιατί συνεισφέρει σε αυτό το γαϊτανάκι της διάσπασης των εργαζομένων; 
Γιατί μέσα σε όλα τα(αναμενόμενα)εμπόδια που βάζουν οι μηχανισμοί του κράτους και του κεφαλαίου,προσθέτει ένα ακόμη,αυτό της "ταξικής πιστοποίησης" που στο όνομα της καθαρότητας,δημιουργεί καχυποψία και εχθρότητα ανάμεσα σε αγωνιστές,ενισχύει το αίσθημα της αναποτελεσματικότητας των αγώνων,τροφοδοτεί την απαισιοδοξία και γενικεύει το ήδη φορτισμένο κλίμα της ήττας. 
Έίναι τουλάχιστον αφέλεια για όποιον πιστεύει ότι μπορεί να κυριαρχήσει πολιτικά και ιδεολογικά,μέσα σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου,πάνω σε ένα διχασμένο εργατικό κίνημα.
Μπορεί να είναι "ταξικό" και "οργανωμένο" σύμφωνα με τα πρότυπα και τα μοντέλα που  επικαλούνται,αλλά θα είναι μειοψηφικό και ηττημένο.


 ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚ.Λάρισας:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ
Σάββατο, 07 Μάιος 2011 09:03


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή την καταγγελία της «Πρωτοβουλίας Ανέργων»


Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει αποδεδειγμένα επιβεβαιώσει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες σε κάθε εργαζόμενο που θέλει διεκδικήσει μέσα από την συλλογική και οργανωμένη πάλη τα δικαιώματά του. Όπως επίσης έχει ανοιχτές τις πόρτες του σε κάθε οργανωμένο συλλογικό φορέα, διαθέτοντας πολλές φορές τους χώρους του προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητές τους. Πολύ περισσότερο βέβαια το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει αποδείξει επανειλημμένα την μόνιμη ενασχόληση, την έγνοια και την φροντίδα για τα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους. Η έμπρακτη απόδειξη για αυτό είναι οι εκατοντάδες άνεργοι-απολυμένοι που καταφεύγουν καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία του προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη. Απόδειξη είναι οι δεκάδες παρεμβάσεις που έχει κάνει τόσο το ΕΚΝΛ όσο και ταξικά σωματεία για το ζήτημα αυτό, όπως ήταν και η τελευταία συγκέντρωση στις 19 Απρίλη έξω από τον ΟΑΕΔ, απαιτώντας την υλοποίηση ενός πλαισίου αιτημάτων για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στην συνείδηση των εργαζομένων και ανέργων και είναι από τους βασικούς παράγοντες που του. προσδίδουν ξεχωριστό κύρος .
Οι μόνοι οι οποίοι δεν νομιμοποιούνται να μιλάνε εξ ονόματος των ανέργων είναι ανεμομαζώματα τύπου «Πρωτοβουλίας Ανέργων».
Η συγκεκριμένη «πρωτοβουλία» ούτε σχέση έχει, ούτε εκπροσωπεί τους άνεργους. Απευθύνεται σε αυτούς μοιράζοντας ανυπόγραφες ανακοινώσεις γιατί δεν έχει κανένα κύρος στα μάτια τους. Το μόνο που εκφράζει και κρύβει κάτω από αυτό τον ψευδεπίγραφο τίτλο είναι η στόχευση να παρεισφρήσουν στο εργατικό και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα δυνάμεις που καμία σχέση δεν έχουν μ΄αυτό. Η συγκεκριμένη «πρωτοβουλία» είναι άλλη μια μεταμόρφωση του μπλοκ δυνάμεων που αποτελούν διάφορες ομάδες τύπου ΝΑΡ, ΑΝΑΡΣΥΑ, ΚΟΕ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ κλπ. Είναι δυνάμεις που έχουν ρόλο κυματοθραύστη της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης και προκειμένου να εμποδίσουν το μπόλιασμά της με την οργανωμένη, ταξική πάλη, τον αντιμονοπωλιακό αγώνα. Προσπαθούν διαρκώς με τέτοιες προσπάθειες να διασπούν το κίνημα, να το αποπροσανατολίζουν. Γι΄αυτό αντιδρούν σθεναρά στο να οργανωθούν όχι μόνο οι άνεργοι αλλά και οι εργαζόμενοι στα σωματεία, πολύ δε περισσότερο σε εκείνα με ταξικό προσανατολισμό. Αυτό επιδιώκουν όταν προβάλλουν το δήθεν ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο κίνημα.
Είναι όλες οι δυνάμεις που σε κάθε πορεία του ταξικού κινήματος μπαίνουν στην ουρά του προσπαθώντας να κολλήσουν εκεί που δεν ανήκουν. Είναι όλοι αυτοί που εκεί στην ουρά ,βγάζουν όλο το βαθύ τους μίσος απέναντι στο ΠΑΜΕ, στο ταξικό εργατικό κίνημα φωνάζοντας εναντίον του χυδαία και υβριστικά συνθήματα . Είναι όλοι αυτοί που φιλοξενούν κάτω από την σκέπη τους και τις διάφορες ομάδες του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, τις οποίες αξιοποιούν οι κάθε λογής προβοκατόρικοι μηχανισμοί προκειμένου να χτυπήσουν το κίνημα. Είναι όλοι αυτοί που τελικά εκθειάζουν την «κουκούλα» και το «σπάσιμο της βιτρίνας» ενάντια στον οργανωμένο ταξικό αγώνα.
Όλοι αυτό το συνονθύλευμα λοιπόν καμία σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους και τους άνεργους, είναι απέναντι από τα συμφέροντά τους. Γι΄αυτό και καμία θέση δεν έχουν στον χώρο του ταξικού Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Είναι ανεπιθύμητοι . Δεν θα γίνει το Εργατικό Κέντρο «στέκι» τέτοιων δυνάμεων.
Για το επόμενο χρονικό διάστημα το Εργατικό Κέντρο, μαζί με το ΠΑΜΕ έχοντας συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους θα συνεχίσει σταθερά να περιφρουρεί τους αγώνες τους, οργανώνοντας την ετοιμότητα του κινήματος απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης παράλληλα με την ένταση της προσπάθειάς του για την επιτυχία της μάχης της Απεργίας στις 11 του ΜΑΗ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ανέργων
Η άποψη μιάς αγωνίστριας..
Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers