Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για τη μάχη ενάντια στο μισθολόγιο της ντροπής και της εξαθλίωσης » Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Εκπαιδευτικών Δ.Ε.


Η κανιβαλική βαρβαρότητα της Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφάλαιου απέναντι στους εργαζόμενους δεν θα περάσει! Καμιά συζήτηση πια με την Κυβέρνηση. Πρέπει να ανατραπεί τώρα. Κι αυτή και κάθε άλλος που συμφωνεί με αυτή την πολιτική με όποιες παραλλαγές. Καμιά αυταπάτη ότι μπορεί αυτή η Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική.
Με κεντρικό σύνθημα να ρίξουμε την Κυβέρνηση, να ανατρέψουμε την πολιτική της και κάθε επίδοξο διαχειριστή της, πρέπει να πάμε όλοι σε συνελεύσεις αυτή τη βδομάδα. Με αίτημα να πληρώνονται οι εργαζόμενοι κι όχι οι τοκογλύφοι των τραπεζών και τα κοράκια της ΕΕ, δουλειά για όλους κι όχι απολύσεις, υγεία και παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό, να κατέβουμε στις συνελεύσεις και να αποφασίσουμε αγώνα τώρα! Τέρμα πια οι εκτονώσεις και οι διαμαρτυρίες. Το πρόγραμμα μας πρέπει να είναι η ανατροπή.
Η συνέλευση προέδρων της Παρασκευής πρέπει να αποφασίσει απεργία για τη βδομάδα που μας έρχεται. Ξεκινώντας με τριήμερη απεργία 18, 19 και 20 του Οκτώβρη (με δυνατότητα μετάθεσής της, αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να ψηφίσει το νομοσχέδιο νωρίτερα ως κατεπείγον), πάμε σε συνελεύσεις την τρίτη μέρα για να επιβεβαιώσουμε ότι συνεχίζουμε την απεργία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε απεργιακό πανεργατικό μέτωπο με όλους τους άλλους κλάδους που οι εργαζόμενοι αποφασίζουν αγώνα μέχρι τη νίκη. Αγώνα για να αλλάξουμε αυτή την πολιτική.
Μόνο έτσι μπορούμε να απαντήσουμε στο Μεσαίωνα που μας πάνε. Με πίστη στη δύναμη των εργαζομένων, στην άμεση δημοκρατία των συνελεύσεών μας.
Επειδή δεν αρκεί η απεργία πρέπει να πάρουμε παράλληλα κι άλλα μέτρα. Να κατέβουμε όλοι στη συγκέντρωση και πορεία στην Τρίτη 11/10, καθώς και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 13/10. Το Σάββατο 15/10 πρέπει να κατέβουμε όλοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Να προχωρήσουμε σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, υπουργείων, σχολείων, διευθύνσεων και περιφερειών σε όλη την χώρα. Να ενωθούμε με τους μαθητές και τους γονείς που αγωνίζονται κι αυτοί. Το εργατικό κίνημα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα όπλα του. Να σαρώσει συμβιβασμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές ηγεσίες και να προχωρήσει στο δρόμο του. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον ενωμένο λαό.
Στις 19 του Οκτώβρη, ημέρα της πανεργατικής απεργίας, πρέπει να κλείσουν τα πάντα. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να απεργήσουμε και να κατέβουμε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Όσο περισσότεροι στον αγώνα, τόσο πιο σύντομα θα τους ανατρέψουμε.
Στις συνελεύσεις αυτής της βδομάδας πρέπει να αποφασίσουμε την εκλογή και οργάνωση απεργιακής επιτροπής αγώνα που θα αναλάβει το σημαντικό έργο της οργάνωσης του αγώνα μας. Κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να πάει στη δουλειά τις μέρες της απεργίας και η απεργιακή επιτροπή πρέπει να αναλάβει να τους πείσει, με περιοδείες στα σχολεία και την παρουσία της στους χώρους εργασίας τις μέρες της απεργίας.
Στη μάχη πρέπει να μπουν και οι συνταξιούχοι μας αλλά και όλοι οι αδιόριστοι. Όλοι μαζί να βγούμε στους δρόμους.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Αθήνα, 10.10.2011
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers