Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της Αγωνιστκής Παρέμβασης Τελωνειακών

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ !

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξη της απεργίας μας και παρά την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων –πλην ελάχιστων εξαιρέσαιων (Τελωνείο Κορίνθου)- η αθλια κυβέρνηση των τροϊκανων και των τοκογλύφων απάντησε με το μόνο τρόπο που της έχει απομείνει, την καταστολή μέσα από τις αίθουσες των δικαστηρίων καταθέτοντας αγωγή σε βάρος της Ομοσπονδίας.
Με μια δίκη παρωδία όπου:
  • Απερρίφθη το αίτημα για αναβολή της δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους στο πλαίσιο κλαδικής κινητοποίησης τους
  • Ο ρόλος του συνηγόρου ανατέθηκε από το δικαστήριο στον πρόεδρο της ΟΤΥΕ (!!!), για να εξετάσει το μάρτυρα συνάδελφο Κωστόγιαννο Στάθη
  • Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης υποστήριξαν ότι εξ΄αιτίας της απεργίας μας κινδυνεύει με κατάρρευση η οικονομία (θεωρώντας προφανώς ότι τα περί «κοπριτών» «άχρηστων» υπαλλήλων και λοιπά που κατά καιρούς εκτοξεύουν όταν απεργούμε μετατρέπονται σε «τόσο απαραίτητοι που χωρίς αυτούς καταρρέει η οικονομία).
Μέσα απ΄αυτή τη διαδικασία το δικαστήριο έκρινε παράνομη τη συνέχιση της απεργίας αξιώνοντας χρηματική αποζημίωση και απειλώντας με φυλάκιση τριών(3) μηνών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης μας.
   
    Εμείς απαντάμε ότι παράνομη δεν είναι η απεργία αλλά η πολιτική της κυβέρνησης που στρέφεται κατά των εργαζόμενων. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία είναι σήμερα το μόνο μέσο που έχουμε για να υπερασπίσουμε τη ζωή και τα δικαιώματα μας από την βάρβαρη επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής.
   
    Η συνέχιση της απεργίας είναι μονόδρομος για εμάς για να αποτρέψουμε την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» εκτρώματος που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό αποτελεί ομόθυμη απόφαση ΟΛΩΝ των συναδέλφων όπως φάνηκε και στις περιοδείες στους χώρους δουλειάς.
    Το Γ.Σ. της ΟΤΥΕ οφείλει να προβεί σ΄όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη συνέχιση της, είτε απευθυνόμενο στην τριτοβάθμια Οργάνωση (ΑΔΕΔΥ) για την κάλυψη που είναι υποχρεωμένη να δώσει, είτε προκηρύσσοντας νέα απεργία από Δευτέρα είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
   
 Αθήνα, 14/10/2011

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε τους όρους για τη νίκη!  
Να φύγουν αυτοί, όχι εμείς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers