Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κανένας εργαζόμενος στα χέρια του κράτους, κανένας εργατικός αγώνας παρόνομος.

Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που έχει εγκαθιδρύσει η αστική τάξη της χώρας υπο την ηγεσία των τραπεζιτών, την εποπτεία της τρόικα και τη συμμετοχή νεοναζιστών, θέλησε σήμερα μέσω της σύλληψης των εργαζομένων στη ΔΕΗ, να στείλει ένα σαφέστατο και καθαρό μήνυμα στην κοινωνία που αντιστέκεται στην κοινωνία που επιμένει.
Καμία ανοχή στην αμφισβήτηση των κυρίαρχων επιλογών!.
Το καρότο που εκ περιτροπής τάιζαν και πολλοί πρόθυμα χώνευαν τελείωσε!.
Το μαστίγιο τώρα είναι η μοναδική τους επιλογή. Και είναι σίγουρο ότι κρυμμένοι πίσω απο την πλαστή κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία, θα εξαντλήσουν με κάθε μέσο την επιβολή της κοινωνικής εξόντωσης των εργαζομένων.
Με τη βοήθεια του διανοητικού οδοστρωτήρα των ΜΜΕ θα επιχειρήσουν να συκοφαντήσουν τους κοινωνικούς αγώνες, να διασύρουν εργαζόμενους, να διαστρεβλώσουν αιτήματα, να διασπάσουν και να διαχωρίσουν κοινωνικές ομάδες για να μπορεί η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους.
Πολλοί θα οχυρωθούν πίσω απο το αμαρτωλό παρελθόν συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ για να δικαιολογήσουν την απουσία τους απο την ομόθυμη, ενωτική και παλλαϊκή καταδίκη που χρειάζεται να υψωθεί απέναντι στην πρωτοφανή σύλληψη εργαζομένων κατά τη διάρκεια αγωνιστικής δράσης.
Όμως και κανένας δέν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες και τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας για να αναβαπτιστεί πολιτικά, για να "συγχωρέσει τις αμαρτίες" της πολιτικής και συνδικαλιστικής συνδιαλλαγής με τις διοικήσεις, τα κόμματα και τους υπουργούς, την πολιτική υποταγής στα κυβερνητικά σχέδια και τις κυρίαρχες επιλογές.
Οι συνειρμοί με αντίστοιχα περιστατικά στις αρχές της δεκαετίας του '90 ενάντια στην κυβέρνηση Μηστοτάκη που μετέπειτα εξέθρεψαν τα συνδικαλιστικά μαντρόσκυλα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και βαστάζους του Παναγόπουλου, δέν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα και καμία αντιστοιχία με τις προτεραιότητες της συγκυρίας.
Σε κάθε περίπτωση μόνο η "ανάθεση" του αγώνα στα χέρια των εργαζομένων,οι ανοιχτές και δημοκρατικές τους διαδικασίες, η αμφισβήτηση των συσχετισμών που μπλοκάρουν τις αγωνιστικές δράσεις, η διαμόρφωση νέων μορφών συσπείρωσης και έκφρασης στους χώρους δουλειάς, μπορεί να αποτρέψει το συμβιβασμό και την εκτροπή της λαϊκής αγανάκτησης σε ήρεμα νερά και συμβιβαστικές λύσεις.
Μόνο η κλιμάκωση και ένταση του αγώνα μπορεί να εξασφαλίσει τη νίκη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Ε.Ε. κ' ΔΝΤ, αλλά και να περιορίσει τη δυνατότητα επικράτησης, όλων εκείνων που προετοιμάζουν μία "τίμια" και "αγωνιστική " οπισθοχώρηση.
Τώρα είναι η ώρα να υψωθεί ένα μεγάλο, δυνατό και αποφασιστικό τείχος υπεράσπισης των κοινωνικών αγώνων που η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει στην παρανομία.
Σήμερα προκλητικά και σε ζωντανή σύνδεση, χωρίς καμία αναστολή προπηλακίζουν και συλλαμβάνουν εργαζόμενους της ΔΕΗ, αύριο θα επιχειρήσουν στη Χαλυβουργία, μεθαύριο στον Κατσέλη, την επόμενη μέρα σε κάθε αγώνα που θα αναπτύσσεται έξω απο κάθε εργοστάσιο, υπουργείο, σχολείο ή σχολή. 
Κανένας εργαζόμενος στα χέρια του κράτους, κανένας εργατικός αγώνας δέν είναι παράνομος.

 ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ σε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ προς το ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ στο Χολαργό.
Συγκέντρωση 6μμ στο μετρό ΕΘ.ΑΜΥΝΑΣ. 
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!       

ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  1. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ν          ΠΡ. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
  2. ΒΛΑΣΤΟΣ Α.                   ΕΤΕ ΔΕΗ
  3. ΜΑΣΤΡΟΛΕΩΝ Η          ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
  4. ΧΑΤΖΑΡΑΣ Ν                   ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
  5. ΔΗΜΑΣ Γ                        ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
  6. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ    ΕΤΕ ΔΕΗ
  7. ΧΑΤΖΗΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ Δ  ΕΤΕ ΔΕΗ
  8. ΛΥΜΠΕΡΗΣ Κ                ΕΤΕ ΔΕΗ
  9. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Γ              ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
  10. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΕΡΜ.        ΕΤΕ ΔΕΗ
  11. ΒΑΡΒΟΝΙΚΟΣ ΧΡ          ΕΚΑΒ
  12. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ           ΛΑΙΚΗ ΣΥΝ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
  13. ΧΟΥΛΗΣ Χ.                     ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  14. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ   ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  15. ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ       ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers