Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εχθρός της ΠΑΣΚΕ και των κρατικών συνδικαλιστών οι ταξικοί κ' ασυμβίβαστοι αγωνιστές

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του προέδρου του σωματείου μας Αντώνη Σταματόπουλου σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.
Ομάδα τραμπούκων με επικεφαλής τον πρόεδρο των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ Κωνσταντίνο Δήμα και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, με κλωτσιές, μπουνιές και σπρέι για τα μάτια, επιτέθηκε στον Αντώνη Σταματόπουλο με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του στο κεφάλι και την εισαγωγή του στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας.
Αιτία του σοβαρότατου αυτού επεισοδίου στάθηκε η καταγγελία του προέδρου μας για την άνιση μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων του Μετρό και του Ησαπ σχετικά με το νέο μισθολόγιο και τον διαφορετικό τρόπο που αυτό εφαρμόστηκε στις δύο εταιρείες, καθώς και με τον κανονισμό εργασίας και το νέο οργανόγραμμα.
Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ Αθηνών
ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΑΓΛΑΡΤΖΗΣ 



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του προέδρου του σωματείου των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ Αντώνη Σταματόπουλου σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.
Ομάδα τραμπούκων, ασφαλιτών όπως δήλωσαν οι ίδιοι καθώς επιτίθονταν, με επικεφαλή τον πρόεδρο των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, με κλωτσιές, μπουνιές και σπρέι για τα μάτια, επιτέθηκε στον Αντώνη Σταματόπουλο και δυο απολυμένους συναδέλφους του ΜΕΤΡΟ. Το αποτέλεσμα της αστραπιαίας επίθεσης ήταν ο βαρύς τραυματισμός στο κεφάλι (αφού σημάδευαν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι) του συνάδελφου Δημήτρη Κ. (απολυμένου από το ΜΕΤΡΟ) και του Αντώνη Σταματόπουλου στο κεφάλι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κρατικό της Νίκαιας.
Η άνανδρη τραμπούκικη επίθεση είναι κλιμάκωση της δράσης των απεργοσπαστικών μηχανισμών που στην προσπάθεια τους να σταματήσουν τους αγώνες γυρίζουν στις πιο μαύρες εποχές. Χρησιμοποιώντας τραμπούκους προσπαθούν να σπάσουν την αγωνιστική δράση των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες και ιδιαίτερα στο ΜΕΤΡΟ.
Η παρουσία των ακροδεξιών στην κυβέρνηση, αγκαλιά με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποθρασύνει αυτούς τους κύκλους, που φαίνεται πως ζήλεψαν τη δόξα του υπουργού τους του Βορίδη που έχει πλούσιο παρελθόν σε τέτοιου τύπου φασιστικές επιθέσεις.
Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους αφήσουμε με τη βία και τους τραμπουκισμούς να προσπαθήσουν να γυρίσουν πίσω το κίνημα και θα υπερασπίσουμε όλους τους αγωνιστές. Απαιτούμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers