Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ταξική ενότητα για τη Νίκη των Χαλυβουργών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, από την πρώτη στιγμή που άναψε η απεργιακή φωτιά στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», προσπάθησε να βρεθεί σιμά της. Γιατί πίστεψε και πιστεύει ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο και μεγαλειώδη αγώνα, που μας αφορά όλους. Γιατί πιστεύει ότι το μάθημα αξιοπρέπειας που διδάσκουν οι χαλυβουργοί, πρέπει να διδαχθεί σ’ όλες τις τάξεις των σχολείων, όπως γράφει στην δεύτερη προκήρυξη – κάλεσμα που μοίρασε στα σχολεία, συμμετέχοντας στην πρώτη τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Θριάσιο.
Σ΄αυτή την κατεύθυνση, έκανε περιοδείες στα σχολεία, κινητοποίησε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μάζεψε χρήματα και τρόφιμα, συμμετείχε σε εξορμήσεις στα εργοστάσια, πήρε κοινές πρωτοβουλίες με άλλες ΕΛΜΕ και διδασκαλικούς συλλόγους, ανταποκρίθηκε σε κάθε κάλεσμα του σωματείου των εργαζόμενων στην Ελληνική Χαλυβουργία. Με κάλεσμα του σωματείου, συμμετείχε στην σύσκεψη σωματείων, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και δήλωσε την διαθεσιμότητά της να συμμετάσχει στην απεργία στις 13 Δεκέμβρη και σε ότι άλλο βοηθήσει στην αποτελεσματικότητα του αγώνα των χαλυβουργών. 
Η ΕΛΜΕ στην τοποθέτησή της στην σύσκεψη, υπογράμμισε  την αναγκαιότητα γενίκευσης του απεργιακού αγώνα σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, στο Θριάσιο και γενικότερα και γι αυτό, της απαγκίστρωσης των εργαζόμενων από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία του Εργατικού Κέντρου και την δημιουργία δικού τους κέντρου αγώνα, των αγωνιζόμενων κλάδων και των ΓΣ, δίνοντας συνέχεια στον συντονισμό σωματείων.
Για την υλοποίηση της απόφασης της σύσκεψης, για 24ωρη απεργία,  η ΕΛΜΕ ακολούθησε την εξής τακτική. Επειδή από το καταστατικό της, δεν δικαιούται να αποφασίσει  24ωρη απεργία, κήρυξε καταρχήν, για τις 13 Δεκέμβρη, τρίωρη στάση εργασίας 8.00 – 11.00 π.μ. και κατόπιν παίρνοντας ομόφωνη απόφαση στην Γενική Εκλογικοαπολογιστική της Συνέλευση, στις 7 Δεκέμβρη, ζήτησε από την ΟΛΜΕ να κηρύξει και δεύτερη τρίωρη στάση εργασίας 11.00 – 2.00 μ.μ, ώστε να «βγει» 24ωρη απεργία, πράγμα που έγινε.
Ωστόσο η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», σε σχετικά της δημοσιεύματα (10 και 13/12), αναφέρει ότι η απόφαση της ΕΛΜΕ ήταν να κινηθεί στη γραμμή της ΠΑΣΚΕ, υπονόμευσης δηλαδή της απεργίας και αντικατάστασής της με μια στάση εργασίας.
Ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο λάθος, οφείλεται σε ανεπαρκή πληροφόρηση της εφημερίδας κι όχι σε πρόθεση. Ζητάμε από την σύνταξη της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» να αποκαταστήσει την ακρίβεια των αποφάσεων της ΕΛΜΕ. Γιατί κατά τη γνώμη μας η δημιουργία παρανοήσεων, αποτελεί εμπόδιο στην ειλικρινή και γόνιμη συζήτηση μέσα στο εργατικό κίνημα. Μια συζήτηση που όλοι επιδιώκουμε  να συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα των αγώνων των εργαζόμενων  απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – τρόικας- ΔΝΤ – κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Να πετύχει τη συσπείρωση του μέγιστου των αγωνιζόμενων δυνάμεων, σε μια κρίσιμη μάχη σαν αυτή της απεργίας στην Χαλυβουργία. Να σφυρηλατήσει την ταξική ενότητα και να δώσει αυτοπεποίθηση και έμπνευση στην πάλη των εργαζόμενων σε καιρούς καπιταλιστικής κρίσης. Να ακυρώσει το ρόλο των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών και όσων υπονομεύουν τους αγώνες μας.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και στην πράξη, όπως μέχρι τώρα, την συμπαράταξή μας με τον αγώνα των απεργών χαλυβουργών. Συνεχίζουμε το μάζεμα χρημάτων και τροφίμων από τα σχολεία. Προχωράμε στην υλοποίηση των δωρεάν μαθημάτων στα παιδιά των απεργών, σε συνεργασία και με το σύλλογο εργαζόμενων στα φροντιστήρια. Κλιμακώνουμε με άλλες πρωτοβουλίες, με όλους τους συλλόγους δασκάλων και ΕΛΜΕ. Θα συμμετέχουμε σε όποιο κάλεσμα του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας υπάρξει, για παραπέρα συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers