Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMEΤICS

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων εκφράζει την συμπαράσταση τους, στους εργαζόμενους της εταιρείας ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMEΤICS και στο σωματείο τους, που έχουν ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες γιατί δεν δέχθηκαν το καθεστώς "ομηρείας, που ήθελε να τους εξαναγκάσει η εταιρεία.
Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους περιφρουρούν τις αποθήκες, τα εμπορεύματα και συνολικά τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας «Γερολυμάτος cosmetics» στα Οινόφυτα, για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους, αφού, η εργοδοσία έχει αποφασίσει να πετάξει στο δρόμο τους περίπου 350 εργαζόμενους εντελώς ξεκρέμαστους. Αξιοποιώντας τη νομοθεσία για την εκ περιτροπής εργασία, η εταιρεία τους ανακοίνωσε με ένα απλό e-mail, ότι από την 1 Δεκέμβρη θα εργάζονται «τυπικά» μια φορά τη βδομάδα, δηλαδή με ένα μεροκάματο και ένα ένσημο τη βδομάδα, χωρίς να προσέρχονται στο χώρο εργασίας.
Η εργοδοσία αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους του μνημονίου που της προσέφεραν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να λυγίσει τους εργαζόμενους και να τους εξαναγκάσει σε παραίτηση. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αντεργατική μεθόδευση, η οποία συνδέεται με την επίθεση που δέχονται οι 1.400 εργαζόμενοι του ομίλου ALAPIS (οι δυο εταιρείες είναι συμφερόντων Λαυρεντιάδη), για μείωση του προσωπικού κατά 50% και μείωση μισθών έως και 30%.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να απαντήσουμε με συλλογικούς συντονισμένους, ταξικούς αγώνες απέναντι στην αντιλαϊκή καταιγίδα. Να προτάξουμε την εργατική απάντηση της ανυπακοής, της αντίστασης και της ανατροπής!
Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζόμενων της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMEΤICS.
Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο μας. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ- ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers