Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Όλοι στην Απεργία στις 17 Γενάρη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πνευματικό Κέντρο (Σόλωνος & Ασκληπιού), 10.30π.μ. 
Αυτές τις μέρες, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με επικεφαλής τον τραπεζίτη Παπαδήμο, επιχειρεί να εφαρμόσει την επόμενη φάση του αντεργατικού σχεδίου που από την αρχή της εφαρμογής του μνημονίου υλοποιούν οι εργοδότες και η Τρόικα. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν για μια ακόμη φορά ζητώντας μας να αποδεχθούμε: Νέο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, ακύρωση της ΕΓΣΣΕ, μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας, τριετιών, οικογενειακών και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, και 150.000 απολύσεις στο δημόσιο.
Κι όλα αυτά σε  μια περίοδο που σε όλους τους κλάδους, όπως και στο δικό μας, πληθαίνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, αυξάνονται οι απολύσεις, η φτώχεια και η εξαθλίωση χτυπάει την πόρτα όλων μας. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», προκειμένου να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ τα αφεντικά τους μένουν πάμπλουτα. 
Η εργατική νομοθεσία έχει ξεχαρβαλωθεί και οι εργασιακές σχέσεις κόβονται και ράβονται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Η σταθερή, 8άωρη εργασία εξαφανίζεται, η αυθαιρεσία και η τρομοκρατία των εργοδοτών αποθρασύνεται, ενώ ο ρόλος των ελεγκτικών μηχανισμών είναι σχεδόν ανύπαρκτος.
Για να αυξηθεί η κερδοφορία των αφεντικών (αυτό που ονομάζουν ανταγωνιστικότητα) πρέπει οι μισθοί μας να φτάσουν στα 300 ευρώ, να επιβληθεί μια απόλυτη εργασιακή ζούγκλα, όπου οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα. 
Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου γίνονται απόλυτος νόμος. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός – τραπεζίτης ωμά και προκλητικά δηλώνει: ή παραχωρείτε ότι έχει απομείνει από τη φτώχεια σας, για να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις των δανειστών και των εργοδοτών ή εσείς ευθύνεστε για την χρεοκοπία της χώρας.
  • Είναι πρόκληση αυτοί που ξεσκίζουν τις ζωές μας, αυτοί που σκοτώνουν το παρόν και το μέλλον μας, να μας λένε κι από πάνω ότι είναι «σωτήρες», ότι παίρνουν δάνεια για να μας εξασφαλίζουν το μισθό και τη σύνταξη. 
  • Είναι πρόκληση αυτοί που μας περιέκοψαν μισθούς και συντάξεις, όταν από τους ίδιες πετσοκομμένες αμοιβές και συντάξεις πληρώνονται τα δάνεια που διπλά και τρίδιπλα τα εισπράττουν οι κερ­δοσκόποι και οι τοκογλύφοι, να θέτουν σήμερα εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους.
  • Είναι πρόκληση να έχουμε πληρώσει ως εργαζόμενοι μέχρι το τελευταίο ευρώ τις ασφαλιστικές μας εισφορές και να έρχεται σήμερα η συγκυβέρνηση και να μας κόβει ακόμα κι αυτή την σύ­νταξη πείνας, και όταν διαμαρτυρόμαστε να μας λένε -αυτοί που κάνουν εδώ και χρόνια τους τροχονόμους στις πολιτικές των τραπεζιτών και των εργοδοτών- ότι «δεν υπάρχει σάλιο»…
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ- Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Απέναντι σε αυτή την επίθεση είναι ανάγκη να δυναμώσει η εργατική αντίσταση. Οι συνάδελφοί μας στον Σάκκουλα, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία και στον ALTER που απεργούν ολόκληρες βδομάδες, στην Ελευθεροτυπία, στη ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ-Cosmetics, στη ΛΟΥΚΙΣΣΑ, στο Ερρίκος Ντυνάν, στο ΝΟΤΟΣ GALLERIES και σε πολλούς άλλους χώρους, δείχνουν το δρόμο.
Δεν συναινούμε στα σχέδια της εργοδοσίας. Δεν υπογράφουμε την καταδίκη μας. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς ενωμένοι και δεν αφήνουμε περιθώρια σε όσους παίρνουν το μέρος της εργοδοσίας να μας υπονομεύουν και να μας ξεπουλάνε. Δημιουργούμε επιτροπές αγώνα και ταυτόχρονα χτίζουμε και τις γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους χώρους δουλειάς και το κλαδικό σωματείο.
Δεν υπογράφουμε καμία ατομική ή επιχειρησιακή σύμβαση πριν ενημερώσουμε το σωματείο.
Αναπτύσσουμε δεσμούς αλληλεγγύης με κάθε προσπάθεια οριζόντιου αγωνιστικού συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, πρωτοβουλιών βάσης και εργατικών συλλογικοτήτων. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια οργάνωσης, όχι μόνο στους χώρους δουλειάς, αλλά και στις γειτονιές και όπου αλλού υπάρχουν ή αναπτύσσονται εστίες αντίστασης (π.χ. άρνηση πληρωμών στα χαράτσια, συνελεύσεις γειτονιάς). Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ατομικής λύσης ή βολέματος.
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τον ξεπουλημένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που χρόνια τώρα διαχειρίζεται την ήττα και πήρε απόφαση να συμμετέχει σε διάλογο με τους εργοδότες για τον τρόπο που θα τσακίσουν τους εργαζόμενους.
Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων. Χρειαζόμαστε την αγωνιστική ταξική ενότητα, το συντονισμό των σωματείων και των εργαζομένων σε ένα πλατύ μέτωπο αγώνα και αλληλεγγύης.
Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ ώστε να γίνει η 17η Γενάρη μέρα αντίστασης και κλιμάκωσης. Για να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις αντεργατικές πολιτικές.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers