Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

24ωρη Απεργία στο Βόλο

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την 24ωρη απεργία της Πέμπτης 12/1, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», από τους εργαζόμενους της Μαγνησίας.
Αποφάσεις έχουν πάρει πολλά εργατικά σωματεία (μετάλλου, Σωματεία Καθαριστριών - Καθαριστών, Τύπου και Χάρτου, κ.α.) Ενώ στάσεις εργασίας έχουν αποφασίσει η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το σωματείο της ΔΕΥΑΒ κ.α..
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση, έξω από τη Χαλυβουργία Βόλου στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» δρομολογεί λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ τα οποία θα ξεκινούν στις 9.30 και 10.30 το πρωί από το Δημαρχείο του Βόλου.
Στην απεργία και τη συγκέντρωση καλεί και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση τους Πρωτοβουλίας:

Στους μαζικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες η απάντηση
στην βάρβαρη πολιτική κεφάλαιου- κυβέρνησης- Ε.Ε. – ΔΝΤ
Συνάδελφοι
Η εργατική τάξη και όλος ο εργαζόμενος λαός βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο ωμή και βάρβαρη επίθεση του συστήματος σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που κερδίσαμε με αγώνες και θυσίες. Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν την κυβέρνηση Παπαδήμου, σε ένα αντιδραστικό μέτωπο με το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό παρόν και ένα μαύρο μέλλον για το λαό. Και δεν πρόκειται να σταματήσουν την αντιλαϊκή-αντεργατική τους πολιτική αν δεν τους σταματήσουμε, με τους αγώνες μας, αν δεν τους ανατρέψουμε με το ανέβασμα του επιπέδου της οργάνωσης και της πάλης μας.
Οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση με την δικαιολογία της δήθεν ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ενώ είναι φανερό ότι αυτό αποτελεί μία μεγάλη απάτη που θέλει για να καλύψει την ληστεία του λαού και το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Στα ερείπια των εργατικών κατακτήσεων επιδιώκουν να οικοδομήσουν τις νέες εξορμήσεις για αύξηση της κερδοφορίας τους, σαν απάντηση στην καπιταλιστική κρίση.
Δεν έχει τέλος, ούτε όρια η επίθεσή τους γιατί έχει στρατηγικό χαρακτήρα και στόχο την πλήρη αποσυγκρότηση των εργαζόμενων στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, για να αποτελεί μία μάζα σύγχρονων δούλων που θα δουλεύει όσο και όποτε θέλουν και θα την πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν.Συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι στην περιοχή του Βόλου και την ευρύτερη της Μαγνησίας είναι και αυτοί αντιμέτωποι με την ίδια επίθεση των δυνάμεων του συστήματος, με τις συνεχείς απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα απλήρωτα μεροκάματα και μισθούς, την ανατροπή των συμβάσεων, με την καθημερινή τρομοκρατία και τον εκβιασμό ότι θα χάσουν την δουλειά τους αν δεν υποταχτούν πλήρως στις απαιτήσεις της εργοδοσίας.
Καθημερινά μεγαλώνει ο κατάλογος των εργοστασίων που κάνουν αβίωτη την ζωή των εργατών. ΚΟΝΤΙ, Χαλυβουργία Ελλάδας, ΒΜΤΕ, Στεφάνου, ΜΕΚ, Κιολεϊδης , ΒΕΚ και σε πολλά άλλα εργοστάσια και επιχειρήσεις η εργοδοσία με όπλα την αντεργατική νομοθεσία που ψήφισαν οι αστικές κυβερνήσεις παλιές και νέες αλλά και με τον ωμό εκβιασμό και τις απειλές, οδηγούν τους εργαζόμενους στην πλήρη εξαθλίωση για να μετατραπούν σε επαίτες της ελεημοσύνης των επαγγελματιών υποκριτών της δήθεν φιλανθρωπίας. 
Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι έδωσαν μάχες και πραγματοποίησαν σημαντικούς απεργιακούς αγώνες για να αποκρούσουν την αντεργατική λαίλαπα προκαλώντας ρωγμές και αναγκάζοντας το αστικό πολιτικό σύστημα σε ελιγμούς, δεν κατάφεραν όμως να σταματήσουν την επίθεση και πολύ περισσότερο να την ανατρέψουν.
Την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη δεν την έχουν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους αλλά ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που υπονομεύουν τις διαθέσεις, βάζουν εμπόδια στην πάλη με «τουφεκιές στον αέρα», αφήνουν ανυπεράσπιστους και μόνους τους εργαζόμενους στις λυσσασμένες επιθέσεις των εργοδοτών, σπέρνουν την απογοήτευση και προωθούν τον κακόφημο διάλογο με τον ταξικό αντίπαλο που οδηγεί στην υποταγή των εργατικών συμφερόντων στις πολιτικές της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος. Αυτή την κατεύθυνση του συνδικαλισμού οι εργαζόμενοι την ζουν στο πετσί τους από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ σαν ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και σε τοπικό επίπεδο από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Από την άλλη μεριά οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρουν διέξοδο σε πολιτικές και πρακτικές όπως αυτές του ΠΑΜΕ που τους διασπούν, που έχουν κυρίαρχη την αντίληψη της κομματικής ιδιοκτησίας του κινήματος, εμποδίζοντας την μαζική του ανάπτυξη, σε λογικές που βλέπουν τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες να μετατρέπονται σε ψήφους στις κοινοβουλευτικές κάλπες.
Συνάδελφοι
Στην σημερινή, κρίσιμη, περίοδο, για τα συμφέροντα της μεγάλης εργαζόμενης πλειοψηφίας , δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τα να πάρουμε αποφασιστικά την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια και να οργανωθούμε στους τόπους δουλειάς, στα πρωτοβάθμια σωματεία, σε επιτροπές αγώνα, σε πρωτοβουλίες και συσπειρώσεις αλληλεγγύης, για έναν παλλαϊκό-πανεργατικό συντονισμό και μέτωπο αγώνα που μπορεί να είναι η μόνη νικηφόρα προοπτική.Σήμερα που οι εργάτες της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο δίνουν έναν σημαντικό και ηρωικό αγώνα για τα συμφέροντα όλης της εργατικής τάξης της χώρας έχουμε καθήκον να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας ανοίγοντας αντίστοιχες εστίες αντίστασης και αγώνα σε όλους τους τόπους δουλειάς.
Σήμερα που οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ στον Βόλο είναι όλοι απολυμένοι, μετά τον πολύμηνο αγώνα τους, έχουμε καθήκον να συμπράξουμε σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης όλων των απολυμένων και των ανέργων της περιοχής μας για το δικαίωμα στην δουλειά, για το δικαίωμα στην ζωή.

• Κανένας εργάτης μόνος του στην επίθεση κεφαλαίου –κυβέρνησης -ΔΝΤ-ΕΕ
• Όχι στις απολύσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας
• Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης όλου του εργαζόμενου λαού
• Τη Νίκη την φέρνει ο Αγώνας

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers