Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση στη γραμματεία του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών


Απέναντι στην εργασιακή λαίλαπα που συνθλίβει τις ζωές μας, απέναντι στην κυβέρνηση – ΕΕ- ΔΝΤ- Τρόϊκα, απέναντι στην ένδεια του σχολείου και των μισθών, οι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ επιλέγουν ως αντίπαλο το σύλλογό μας.
Τους θυμίζουμε ότι οι απολυμένοι ή οι απλήρωτοι εργαζόμενοι είτε στο χάλυβα, είτε στον ΑΛΤΕΡ, είτε στην Ελευθεροτυπία, είτε στον 902, είτε στην Αυγή ή σε οποιοδήποτε άλλο εργασιακό χώρο, μαζί στήνονται στα ταμεία της ανεργίας.
Η αντίληψή μας πάντα είναι και θα είναι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση σε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους που δοκιμάζονται πιο πολύ απ΄ όλους απ ΄ τις συνέπειες της κρίσης. Για μας οι απολύσεις δεν είχαν και δεν έχουν χρώμα ,θεωρούμε ότι το δικαίωμα στη δουλειά πρέπει να το υπερασπιζόμαστε πάντα και παντού.
Δεν χρειάζεται να πείσουμε κανέναν αν είμαστε με τους εργαζόμενους ή τα αφεντικά.
Το δείχνει χρόνια τώρα η δράση μας. Το σωματείο μας έχει σταθερά προσανατολισμένη πολιτική θέση στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Πάντα αλληλέγγυοι στους αγώνες και στα προβλήματα της κοινωνίας.
Ο σύλλογός μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυος στους εργαζόμενους της χαλυβουργίας, μαζεύοντας τρόφιμα και χρήματα, κάνοντας μια πλατιά καμπάνια αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών, κάνοντας συζητήσεις με γονείς και μαθητές.
Για μας οι καταγγελίες δεν πρέπει να έχουν στόχο όλους όσους αγωνίζονται για το συμφέρον των εργαζομένων, ούτε θεωρούμε ότι μόνο κάποιοι έχουν το δικαίωμα και το «προνόμιο» να τα υπερασπίζονται.
Πιστεύουμε ότι κοινός αντίπαλος είναι οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος των εργαζομένων και εκεί βρίσκεται ο πραγματικός αντίπαλος.
Προτού λοιπόν εξαπολύσουν στο μέλλον τα «βέλη» τους απέναντι στις ταξικές δυνάμεις του εκπαιδευτικού κινήματος, ας προσανατολίσουν τα πολιτικά τους επιχειρήματα σε όφελος των συλλογικών αγώνων όλων των εργαζομένων, για την κοινωνία των όλων και των ίσων.
Για το Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                                       Ο  Γραμματέας

    Καλλώνης Σταύρος                                             Βατίστας Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers