Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ψηφίσματα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας στις μηνύσεις και διώξεις σε βάρος των αιρετών Παντελή Βαϊνά και Γιώργου Χρόνη


ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΪΝΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΗ
 
1. Εκπαιδευτικός Ομιλος - αντιτετράδια της εκπαίδευσης
2. Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω
3. Α Σύλλογος ΠΕ Αθηνών
4. Α Σύλλογος ΠΕ Δυτικής Αττικής
 
 
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - αντιτετράδια της εκπαίδευσης

Eκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους δασκάλους Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργο (τακτικό και αναπληρωτή αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας) για την ποινική δίωξη που ασκείται σε βάρος τους από τους Δάτσικα Θεοδόσιο (Δ/ντη του 2ου ΔΣ Ιλίου), Ατταλιώτου  Κυριακή (σχολικό σύνβουλο ειδικής αγωγής) και Αλεξανδράτο Χαράλαμπο (Δ/ντή στο 1ο ΔΣ Αγίων Αναργύρων) υποψήφιους διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του 2011.
Ως λόγοι για τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων αναφέρονται η <<συκοφαντική δυσφήμιση>> και η <<παράβαση καθήκοντος>>, επειδή βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Να σημειώσουμε ότι οι αιρετοί όχι μόνον είχαν κάθε δικαίωμα να πράξουν όπως εκτιμούσαν σωστό, αλλά και τους τιμά που στη βαθμολόγηση πήραν υπόψη τις καταγγελίες εναντίον των συγκεκριμένων υποψηφίων από συλλόγους διδασκόντων για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Υπηρετώντας την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που το υπουργείο και το σύνολο του πολιτικού συστήματος επιδιώκουν και υλοποιούν, οι μηνυτές αναλαμβάνουν ρόλο <<καλοθελητών και προθύμων>>, "προβάρουν την κουκούλα" που ράβει το Υπουργείο "Παιδείας", στέλνοντας με την πράξη τους σαφές μήνυμα προς τη βάση του κλάδου για το πώς πρέπει να εννοείται η μόνη από αυτούς αποδεκτή συμμετοχή των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια: πειθαρχημένη και διαπλεκόμενη, όπως πράττει ο κρατικός συνδικαλισμός. Έτσι είχαν συνηθίσει και αυτό το μοντέλο υπηρετούν.
Με τη στάση τους αυτή, οι μηνυτές,  αγγίζουν τα όρια της εθελουσίας εξόδου  από το σώμα της μάχιμης εκπαίδευσης, στρατεύονται ενάντια στα συμφέροντα του εκπαιδευτικού κινήματος και αποτελούν θλιβερό παράδειγμα προς αποφυγήν.
Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που έχουμε πολλαπλά κρούσματα ποινικοποίησης της όποιας φωνής αντίστασης, η ποινική δίωξη εναντίον των συναδέλφων εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα. Καλούμε τους μηνυτές να αποσύρουν άμεσα τις μηνύσεις, οι οποίες είναι συνέχεια της αγωγής που άσκησε ο Αλεξανδράτος Χαράλαμπος στον αιρετό Γιώργο Χρόνη κατά την διάρκεια των κρίσεων για την επιλογή διευθυντών για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί πριν από 2 χρόνια, ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές.
Οι ενέργειές τους αυτές σημαίνουν πόλεμο με την εκπαιδευτική κοινότητα και με ό,τι αυτή έχει κατακτήσει. Στον πόλεμο αυτό οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους δάσκαλους-αιρετούς μέχρι το τέλος.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα και η προκαταρκτική - πειθαρχική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ίδιο λόγο.

1/3/2012
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
6974438720,
antitetradia@gmail.com

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ
Αιγάλεω 1 / 3 / 2012
Ρ. Φεραίου 20
ΤΗΛ.- FAX : 5691932 - 5981935

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΒΑΪΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ
Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργο (τακτικό και αναπληρωτή αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ) για τη ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος τους από τους Δάτσικα Θεοδόσιο (Δ/ντή του 2ου ΔΣ Ιλίου), Ατταλιώτου Κυριακή (σχολικό σύμβουλο ειδικής αγωγής) και Αλεξανδράτο Χαράλαμπο (Δ/ντή του 1ου ΔΣ Αγίων Αναργύρων) υποψήφιους διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του 2011.
Ως λόγοι για τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων αναφέρονται η «συκοφαντική δυσφήμιση» και η «παράβαση καθήκοντος» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Να σημειώσουμε ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να πράξουν έτσι και τους τιμά που στη βαθμολόγηση πήραν υπόψη τις καταγγελίες που υπήρχαν για τους συγκεκριμένους υποψηφίους από συλλόγους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Υπηρετώντας την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που το υπουργείο και το πολιτικό σύστημα στοχεύει, οι μηνυτές αναλαμβάνουν ρόλο «καλοθελητών και προθύμων», προβάρουν την κουκούλα που ράβει το Υπουργείο στέλνοντας με την πράξη τους σαφές μήνυμα προς τη βάση του κλάδου για το πώς πρέπει να εννοείται η συμμετοχή των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια: πειθαρχημένη και διαπλεκόμενη, στα πλαίσια που κινείται ο κρατικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, αυτά που έχουν συνηθίσει και αυτά που υπηρετούν.
Με τη στάση τους αυτή, οι μηνυτές, αγγίζουν τα όρια της εθελουσίας εξόδου από το σώμα της μάχιμης εκπαίδευσης, στρατεύονται ενάντια στα συμφέροντα του εκπαιδευτικού κινήματος και αποτελούν θλιβερό παράδειγμα προς αποφυγήν.
Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που έχουμε πολλαπλά κρούσματα ποινικοποίησης της όποιας φωνής αντίστασης, το ΔΣ του συλλόγου θεωρεί ότι η ποινική δίωξη εναντίον των συναδέλφων εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και ζητά να σταματήσει τώρα. Καλούμε τους μηνυτές να αποσύρουν άμεσα τις μηνύσεις αλλιώς θα μας βρουν απέναντί τους.
Τα παραπάνω είναι συνέχεια της αγωγής που άσκησε ο Αλεξανδράτος Χαράλαμπος στον αιρετό Γιώργο Χρόνη κατά την διάρκεια των κρίσεων για την επιλογή διευθυντών για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί πριν από 2 χρόνια.
Χαρακτηριστικό των προθέσεων του Αλεξανδράτου είναι το γεγονός πως έκανε μήνυση και στη Διευθύντρια Π.Ε. της Γ΄Αθήνας κ. Ψαρρά γιατί δεν εξαίρεσε από το συμβούλιο επιλογής τον αιρετό Βαϊνά κάτι που αν το έκανε θα αποτελούσε πραγματικό πραξικόπημα.
Να ξέρουν ότι οι ενέργειές τους αυτές σημαίνουν πόλεμο με την εκπαιδευτική κοινότητα και με ότι αυτή έχει κατακτήσει. Στον πόλεμο αυτό οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους δάσκαλους-αιρετούς μέχρι το τέλος.
Ας αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να σταματήσουν να προκαλούν τον κλάδο με ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα και η προκαταρκτική – πειθαρχική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ίδιο λόγο.
Τέλος ζητάμε από το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει θέση και να καταδικάσει της διώξεις.
 

 
Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com , Ζωγράφου
Αριθμ. Πρωτ. : 50
2/3/2012
 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΒΑΪΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ
 
Το  Δ.Σ. του  Α΄ Συλλόγου Αθηνών εκπαιδευτικών Π.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή του στους Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργο (τακτικό και αναπληρωτή αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ) για τη ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος τους από τους Δάτσικα Θεοδόσιο (Δ/ντη του 2ου ΔΣ Ιλίου), Ατταλιώτου  Κυριακή (σχολικό σύμβουλο ειδικής αγωγής) και Αλεξανδράτο Χαράλαμπο (Δ/ντή στο 1ο ΔΣ Αγίων Αναργύρων) υποψήφιους διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του 2011.
Ως λόγοι για τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων αναφέρονται η «συκοφαντική δυσφήμιση» και η «παράβαση καθήκοντος» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Θεωρούμε ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να πράξουν έτσι και τους τιμά που στη βαθμολόγηση πήραν υπόψη τις καταγγελίες που υπήρχαν για τους συγκεκριμένους υποψηφίους από συλλόγους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.
 Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που  έχουμε πολλαπλά κρούσματα ποινικοποίησης της όποιας φωνής αντίστασης, θεωρούμε ότι η ποινική δίωξη εναντίον των συναδέλφων εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και ζητά να σταματήσει τώρα. Καλούμε τους μηνυτές να αποσύρουν άμεσα τις μηνύσεις αλλιώς θα έχουν απέναντί τους ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα.
Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να καταδικάσει την επιχείρηση δίωξης των συναδέλφων αιρετών. 
 Τέλος απαιτούμε να σταματήσει τώρα και η προκαταρκτική – πειθαρχική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ίδιο λόγο
Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας έχει ήδη πάρει θέση υπέρ του συναδέλφου Χρόνη Γιώργου για αγωγή που του ασκήθηκε από τον Αλεξανδράτο Χαράλαμπο για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί πριν από 2 χρόνια.
 
 
Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com , Ζωγράφου
Αριθ.πρωτ: 43
10/1/2012
                   
  Προς : 
- Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ.Γληνό»
- Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε
- Δ.Σ της ΔΟΕ
- ΑΔΕΔΥ

Ψήφισμα συμπαράστασης στο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. «Δ.Γληνός»  Γ. Χρόνη
Με  αφορμή  την  αγωγή  που  άσκησε  ο  πρώην  Προϊστάμενος  Δ/νσης  Γ’  Αθήνας  και  σημερινός  Δ/ντής  του  1ου  Δημοτικού  Σχολείου  Αγίων  Αναργύρων  Χαράλαμπος  Αλεξανδράτος  κατά  τη  διάρκεια  των  κρίσεων  επιλογής  στελεχών  εκπαίδευσης  με  την  οποία  ζητά  125.000  ευρώ  από  το  μέλος  του  Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. «Δ.Γληνός»  και  μέλος  της  επιτροπής  επιλογής  στελεχών  εκπαίδευσης  με  την  ιδιότητα  του  αιρετού του Γ΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Γιώργο  Χρόνη  για  συνδικαλιστικά  του  φυλλάδια  που  μοίρασε  πριν  2  χρόνια   δηλώνουμε  τα  εξής:
1. Πιστεύουμε ότι οι συνδικαλιστικές διαφορές δεν πρέπει να λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά στις αίθουσες των Γενικών Συνελεύσεων και καλούμε το συνάδελφο Αλεξανδράτο Χαράλαμπο να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης.
2. Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας συμπαραστέκεται στο διωκόμενο συνάδελφο.
3. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την συμπαράστασή της στο διωκόμενο συνάδελφο.
 

 
Ας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                     Ελευσίνα   1/ 3/ 2012
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                               Αρ.Πρ. : 152
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗ
Σ    
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας  
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή  
19200 Ελευσίνα     
Πληρ. :Ιακώβου Νένα  
Τηλ. : 6948-566258   
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com    
Mail:  syllogikadytatt@gmail.com   
 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΒΑΪΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΗ ΓΙΩΡΓΟ
 
Το  Δ.Σ. του  συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής εκφράζει τη συμπαράστασή του στους Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργο (τακτικό και αναπληρωτή αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ) για την ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος τους από τους Δάτσικα Θεοδόσιο (Δ/ντη του 2ου ΔΣ Ιλίου), Ατταλιώτου Κυριακή (σχολικό σύμβουλο ειδικής αγωγής) και Αλεξανδράτο Χαράλαμπο (Δ/ντή στο 1ο ΔΣ Αγίων Αναργύρων) υποψήφιους διευθυντές στις κρίσεις στελεχών του 2011.
 
Ως λόγοι για τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων αναφέρονται η «συκοφαντική δυσφήμιση» και η «παράβαση καθήκοντος» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Να σημειώσουμε ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να πράξουν έτσι και τους τιμά που στη βαθμολόγηση πήραν υπόψη τις καταγγελίες που υπήρχαν για τους συγκεκριμένους υποψηφίους από συλλόγους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.
 
Υπηρετώντας την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που το υπουργείο και το πολιτικό σύστημα στοχεύει, οι μηνυτές αναλαμβάνουν ρόλο «καλοθελητών και προθύμων», προβάρουν την κουκούλα που ράβει το Υπουργείο στέλνοντας με την πράξη τους σαφές μήνυμα προς τη βάση του κλάδου για το πώς πρέπει να εννοείται η συμμετοχή των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια: πειθαρχημένη και διαπλεκόμενη, στα πλαίσια που κινείται ο κρατικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, αυτά που έχουν συνηθίσει και αυτά που υπηρετούν.
Με τη στάση τους αυτή,  οι μηνυτές,  αγγίζουν τα όρια της εθελουσίας εξόδου  από το σώμα της μάχιμης εκπαίδευσης, στρατεύονται ενάντια στα συμφέροντα του εκπαιδευτικού κινήματος και αποτελούν θλιβερό παράδειγμα προς αποφυγήν.
 
Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που  έχουμε πολλαπλά κρούσματα ποινικοποίησης της όποιας φωνής αντίστασης, το ΔΣ του συλλόγου θεωρεί ότι η ποινική δίωξη εναντίον των συναδέλφων εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και ζητά να σταματήσει τώρα. Καλούμε τους μηνυτές να αποσύρουν άμεσα τις μηνύσεις αλλιώς θα μας βρουν απέναντί τους.
 
Τα παραπάνω είναι συνέχεια της αγωγής που άσκησε ο Αλεξανδράτος Χαράλαμπος στον αιρετό Γιώργο Χρόνη κατά την διάρκεια των κρίσεων για την επιλογή διευθυντών για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί πριν από 2 χρόνια.
 
Να ξέρουν ότι οι ενέργειές τους αυτές σημαίνουν πόλεμο με την εκπαιδευτική κοινότητα και με ό,τι αυτή έχει κατακτήσει. Στον πόλεμο αυτό οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους δάσκαλους-αιρετούς μέχρι το τέλος.
 
 Ας αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να σταματήσουν να προκαλούν τον κλάδο με ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές.
 
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα και η προκαταρκτική – πειθαρχική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ίδιο λόγο

            Ζητάμε από το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει θέση και να καταδικάσει τις διώξεις.
 
Αναδημοσίευση απο alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers