Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Για πρώτη φορά Απεργία

Συνάδελφοι,
Η αδιάφορη και απαξιωτική στάση των εργοδοτριών εταιρειών απέναντι στα αιτήματα των εργαζόμενων έχει οδηγήσει στο να μην έχει υπογραφεί ακόμα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στο χώρο μας.
Οι διαπραγματεύσεις που ξεκινήσαμε διακόπηκαν με ευθύνη και πρωτοβουλία των εταιρειών, εδώ και δυο μήνες, παρά τη σαφή και αδιαμφισβήτητη ένδειξή τους, κατά την τελευταία μας συνάντηση, ότι η υπογραφή ΣΣΕ για το 2011, ήταν δεδομένη.
Έκτοτε, αντιμετωπίζουμε συνεχείς υπεκφυγές, και γενικόλογες εκκλήσεις για παράταση για στο αόριστο μέλλον.
Και παρά τις επίμονες έγγραφες και προφορικές ενέργειές μας, τόσο προς τις εταιρείες όσο και προς την Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος, η απάντηση παρέμενε η ίδια και πάντα προφορική.
Αποδεικνύεται, εκ των υστέρων, ότι η μέχρι σήμερα καλόπιστη στάση της Ομοσπονδίας δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τις εταιρίες του κλάδου.
Για αυτό το λόγο αναγκαζόμαστε, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας μας, να προχωρήσουμε σε ενέργειες, ικανές να κάνουν τις εταιρείες να αντιληφθούν ότι η συγκαταβατικότητα και η συναίνεση ανήκουν πια στο παρελθόν,αφού τη θέση μας αυτή την εξέλαβαν ως ένδειξη αδυναμίας.
Σήμερα, 11-4-2012, συνεδρίασε η Ολομέλεια της Ομοσπονδίας, παρουσία των Προέδρων και Γραμματέων των Σωματείων μελών της, και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
1. Να προχωρήσει σε 4ωρη στάση εργασίας και ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος, στις 25/4/2012.
2. Να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, στις 9/5/2012.
3. Να συγκληθεί σύσκεψη Σωματείων, στις 11/5/2012.
Καλούμε τις εταιρείες του κλάδου, έστω και σήμερα, να επιδείξουν καλόπιστη και ειλικρινή στάση, πριν οδηγηθούμε σε περαιτέρω ενέργειες που δεν θα ωφελήσουν κανέναν.
Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν γύρω από τα Σωματεία και την Ομοσπονδία, ώστε να αντιμετωπίσουμε, αποτελεσματικά, όλες τις άδικες επιθέσεις εις βάρος των δικαιωμάτων μας, που κατακτήθηκαν με αγώνες.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers