Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 7 Ιούνη στις 7.00 μμ στο Πολυτεχνείο
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Με τη λήξη της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων η εργοδοσία επιτίθεται, με βιαιότητα, θεωρώντας ότι μπορεί επιτέλους να τελειώνει με τις ενοχλητικές σύμβασεις και να μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε ’’εργασιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης’’. Στόχος των εργοδοτών είναι, η οριστική διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, η επιβολή ατομικής εκβιαστικής διαπραγμάτευσης των εργαζόμενων και η μαζική υπογραφή ατομικών συμβάσεων, η δραστική μείωση των μισθών.
Σε αυτό το τοπίο ο ΣΕΒ προκειμένου να σύρει τους εργαζόμενους σε στάση αναμονής, επέλεξε ξανά την μέθοδο του «διαλόγου» και εμφανίζεται να κάνει «παραχωρήσεις», όπως, να δεχτεί την κατάργηση της μείωσης κατά 22% του μισθού της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και την επαναφορά της διάρκειας της μετενέργειας στους 6 μήνες, από 3. Ο ΣΕΒ ξεχνάει βέβαια να ζητήσει την κατάργηση της μείωσης κατά 32% στους νέους. Σε αντάλλαγμα ζητάει, την μείωση των αποδοχών των κλαδικών συμβάσεων τις οποίες ονομάζει «ευγενείς» (δηλαδή όλες σχεδόν εκτός της εθνικής γενικής συλλογικής) και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, δίνοντας ακόμα ένα χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα να απαντήσουμε με αλληλεγγύη και αγωνιστική, ταξική ενότητα.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν πρέπει να αποδεχτούμε καμιά μείωση μισθών, καμιά ατομική σύμβαση. Δίνουμε την μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν υπογράφουμε μειώσεις των μισθών μας. Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία του λιγότερο κακού.!! Όχι στην αδράνεια και την υποταγή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που παρακολουθεί απαθής να διεξάγεται μια επίθεση ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους και προτρέπει σε υπογραφή συμβάσεων με μειωμένους μισθούς.
Ενάντια στο κλίμα αναμονής και υποταγής οι εργαζόμενοι να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, να συσπειρωθούμε στα συνδικάτα και να διεκδικήσουμε συλλογικά και μαχητικά, στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, τα γραφεία, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και την προστασία των κατακτήσεων μας.
Σε αυτό το δρόμο βαδίζουν οι απεργοί της Χαλυβουργίας, που απεργούν εδώ και επτά μήνες, οι απεργοί της ανακύκλωσης ΕΠΑΝΑ ΑΕ στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια και στο εμπόριο, οι απεργοί της Phone Marketing, οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες, και πολλοί άλλοι που αγωνίζονται ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να μην παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, να μην πετιούνται στο δρόμο γιατί δεν «υπάκουσαν και δεν έσκυψαν το κεφάλι».
Το εργατικό κίνημα, να βγει ξανά στο δρόμο του αγώνα, να συμβάλει στο δυνάμωμα του μαζικού, λαϊκού κινήματος που θα απαιτεί να καταργηθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση.
Να γίνει στάση πληρωμών και να διαγραφεί το χιλιοπληρωμένο χρέος, σε σύγκρουση με τους τοκογλύφους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν θα θυσιαστούμε στο βωμό του ευρώ, της τρόικας και του χιλιοπληρωμένου χρέους που λεηλατούν τις ζωές μας και το μέλλον της νέας γενιάς.
Να επιστρέψουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και να σταματήσει το έγκλημα του ξεπουλήματος. Να καταργηθούν τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους. Να πληρωθούν όλοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένα να προσανατολιστούν άμεσα σε κινητοποίηση και στην κύρηξη γενικής πανελλαδικής απεργίας.
Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε συνέλευση την Πέμπτη 7 Ιούνη στις 7.00 μμ στο Πολυτεχνείο (αίθουσα Γκίνη), να συζητήσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις Συλλογικές Συμβάσεις, να διερευνήσουμε την δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών και συντονισμού της δράσης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers