Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αντίσταση στις μνημονιακές συμβάσεις δουλοπαροικίας στα φροντιστήρια

Στις 26 Ιουλίου η εργοδοτική ένωση, ΟΕΦΕ, στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ, όπου κάλεσε σε συνάντηση την ΟΙΕΛΕ για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) κατέθεσε την πιο αντιδραστική εργοδοτική πρόταση για σύμβαση δουλοπαροικίας, από 40% - 50% μείωση για τον νομό Αττικής:
1. Μείωση ωρομισθίου στα 8,80 Ευρώ μεικτά και 7,39 καθαρά από 13,57 μεικτά και 11,40 καθαρά που προβλέπει η ΣΣΕ που υπογράφει ο ΣΕΦΚ για το νομό Αττικής (-35,2%)και 11,09 μεικτά και 9,32 καθαρά που προβλέπει η ΣΣΕ για την υπόλοιπη χώρα που υπογράφει η ΟΙΕΛΕ (-20,7%). Μείωση μισθού από 1175,09 μεικτά και 987,07 καθαρά που προβλέπει η ΣΣΕ που υπογράφει ο ΣΕΦΚ για το νομό Αττικής σε 774,4 μεικτά και 650,5 καθαρά και από 976 μεικτά και 819,8 καθαρά που προβλέπει η ΣΣΕ που υπογράφει η ΟΙΕΛΕ σε 774,4 μεικτά και 650,5 καθαρά.
2.Το μνημόνιο γίνεται μέρος της ΣΣΕ με κατάργηση επιδόματος γάμου(-10%).
3. Κατάργηση αποζημίωσης αδείας, καθώς τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ζητούν να λογίζονται ως… άδεια (στους 9 μήνες η αποζημίωση αδείας είναι τα 18/25 του μέσου μισθού μας).
4. Κατάργηση της καταβολής αποζημίωσης σε περίπτωση μη επαναπρόσληψης(καταβολή 1 μισθού τα μεικτά χωρίς κρατήσεις).
5. Η ενημέρωση των καθηγητών για επαναπρόσληψη αντί για 10 Ιουνίου να γίνεται 10 Σεπτεμβρίου).
Αυτοί που κρύφτηκαν και κρύβονται πίσω από το μνημόνιο, την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, τη συγκυβέρνηση του κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τους μηχανισμούς καταστολής, αυτοί που εξαπολύουν την πιο σκληρή επίθεση στους εργαζομένους που υψώνουν τη δύναμη της ταξικής συνείδησης, αυτοί που με lock out και απολύσεις στέλνουν στην ανεργία όσους αντιστέκονται, ήρθε η ώρα να βρουν μπροστά τους όλους τους εργαζομένους που είναι αποφασισμένοι, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, τον εκβιασμό της ανεργίας και τις απολύσεις, να υπερασπιστούν τη ΣΣΕ, την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους.
Στη συγκέντρωση στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ απέναντι στην εργοδοσία βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί 4 πρωτοβάθμια σωματεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης (ΣΕΦΚ,ΣΕΦΙΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΙΕΛ ΑΧΑΙΑΣ, ΒΥΡΩΝΑΣ) που ύψωσαν κοινή δύναμη αντίστασης στην εργοδοτική τρομοκρατία, αποκαλύπτοντας τον ρόλο των ΟΕΦΕ-ΕΣΙΦΜΕΑ(ΣΕΦΑ), από το 1998 στη λεηλασία των ΣΣΕ, την ποινικοποίηση και την κατάργηση των σωματείων.
Τα 4  πρωτοβάθμια σωματεία ξεσκέπασαν την εργοδοτική ένωση που απαιτεί υπογραφή ΣΣΕ δουλοπαροικίας, για να νομιμοποιηθεί η απλήρωτη, η μαύρη εργασία, οι απειλές και οι μηνύσεις αλλά και το lock out κερδοφόρων εταιρειών όπου υπάρχουν γενικές συνελεύσεις εργαζομένων και το παράλληλο στήσιμο διάδοχων επιχειρήσεων (Ένεκα Παιδείας-Πυξοίδα). Με την κοινή στάση τους έφεραν σε δεινή θέση την εργοδοσία, πήραν στα χέρια τους τη διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Δεν υπογράφουμε καμία βλαπτική μεταβολή. Υπερασπιζόμαστε τη ΣΣΕ με γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις όποιον/α συνάδελφο/ισσα, αποφασίζει να συγκρουστεί με την εργοδοσία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers