Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για κλιμάκωση του αγώνα

Η ογκώδης εργατική διαδήλωση της 26ης Σεπτέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις πόλεις της περιφέρειας, κατέδειξε με πολύ έντονο τρόπο ότι από την πλευρά των εργαζομένων, παρά τη φαινομενική αδράνεια των περασμένων μηνών, δεν έχει μειωθεί ούτε η αγωνιστική διάθεση ούτε η αποφασιστικότητα. 
Οι δεκάδες επιμέρους απεργιακές κινητοποιήσεις, όλες οι κοινωνικές αντιστάσεις που προηγήθηκαν της παρατεταμένης εκλογικής αναμονής τροφοδότησαν το χθεσινό ποτάμι μαζί με την οργή για την προώθηση νέων αντιλαϊκών βάρβαρων μέτρων.
Αυτή η διάθεση έρχεται σε έντονη αντίθεση με την έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης των κινητοποιήσεων από ενιαίο κέντρο αγώνα που θα μπορεί να προβάλλει, μαζί με την πολυμορφία των συνθημάτων κάθε χώρου, κεντρικές πολιτικές αιχμές, θα οργανώνει και θα εμψυχώνει τον κόσμο και θα υπερασπίζεται τις διαδηλώσεις από τις επιδρομές των δυνάμεων καταστολής. Είναι προφανές ότι αυτό το καθήκον δεν μπορεί να εκπληρωθεί από τις σημερινές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και εναπόκειται στους εργαζόμενους να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν στο εξής.
Άμεσο ζητούμενο είναι η κλιμάκωση του αγώνα με νέα πανεργατική απεργία τις ημέρες που θα ψηφίζονται τα μέτρα από τη Βουλή. Άμεσα πρέπει να προετοιμαστούν νέες αποφασιστικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις, που θα μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα νέα μέτρα και θα την αναγκάσουν να μην τα φέρει καν προς ψήφιση στη Βουλή Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη κατατεθεί προτάσεις από τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής αριστεράς και σύντομα θα παρθούν αποφάσεις για νέα πανεργατική απεργία.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων που καλεί τη Δευτέρα 1η Οκτώβρη, στις 6:30 στα γραφεία της ΟΛΜΕ ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία τονίζοντας:
«Οι αγωνιστικές ομοσπονδίες και σωματεία, οφείλουν άμεσα να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου ανατροπής και σε συντονισμένους πολύμορφους, ανυποχώρητους αγώνες για να μην περάσουν τα μέτρα, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση μαζί με τους νόμους της από τη λαϊκή οργή.
Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη. Να συζητήσουμε και να δράσουμε συλλογικά.

 Να αγωνιστούμε όχι συμβολικά, αλλά αποφασιστικά και με φιλοδοξία νίκης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers