Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα προς τα εργατικά σχήματα,παρεμβάσεις κ' συσπειρώσεις σε ιδιωτικό τομέα κ' ΔΕΚΟ.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία τεχνικών και η Πρωτοβουλία Οικοδόμων καλεί τις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις και τα εργατικά σχήματα, στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ σε κοινή παναθηναϊκή συνέλευση όλου αυτού του χώρου, την Πέμπτη 11 Οκτώβρη και ώρα 19.00, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη, Στουρνάρη και Πατησίων).
Πιστεύουμε ότι είναι κοινός τόπος, πως μια τέτοια διαδικασία, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή, είναι εξαιρετικά αναγκαία.
Μέσα σε 2,5 χρόνια μετράμε ανεργία στο 24-25% και προβλέπεται να φτάσει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό 28-30%, η αξία της εργατικής δύναμης έχει υποβιβαστεί κατά 25-50%, τα εργατικά δικαιώματα διαλύονται, το μέχρι τώρα θεσμικό πλαίσιο «προστασίας» των εργαζομένων ανατρέπεται, η φορομπηξία και τα χρέη «πνίγουν» τις λαϊκές οικογένειες, ο κοινωνικός μισθός (υγεία, παιδεία, πρόνοια) αποδομείται,τα δημόσια αγαθά εμπορευματικοποιούνται, η δημόσια περιουσία έχει υποθηκευτεί και ξεπουλιέται σε ξένους και ντόπιους τοκογλύφους. Το χτύπημα των ΣΣΕ και οι διαρκώς κλιμακούμενες οικονομικές επιθέσεις, καθώς και ο εκφασισμός της κοινωνίας και το προμοτάρισμα των νεοναζί φέρνει το εργατικό κίνημα σε μια νέα εποχή. Ο συνδικαλισμός όπως τον ξέρουμε φλερτάει με την παρανομία αφού αντικειμενικά πλέον ό,τι και να διεκδικήσει τον φέρνει σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα.
Το αστικό στρατόπεδο θωρακίζεται θεσμικά, πολιτικά και στρατιωτικά τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στα πλαίσια της ΕΕ.
Όλο αυτό το μεκέλεμα δεν πραγματοποιήθηκε αναίμακτα, χωρίς αντίσταση. Επαναλαμβανόμενες γενικές απεργίες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων, ηρωικοί αγώνες σε επιχειρησιακό και κλαδικό επίπεδο, καταλήψεις δημόσιων υπηρεσιών, το κίνημα των πλατειών, η δυναμική παρουσία λαϊκών μαζών στις παρελάσεις, τα κινήματα «δεν πληρώνω» και τόσες άλλες εκδηλώσεις αντίστασης, ανυπακοής, αυτοοργάνωσης. Όμως η έκβαση αυτών των αγώνων κρίθηκε, εκτός από τη σκληρότητα του αντιπάλου, και από πολιτικά και δομικά προβλήματα του εργατικού κινήματος.
Η νέα επίθεση βρήκε το συνδικαλιστικό κίνημα βαθειά τραυματισμένο. Η αφομοίωση, διαφθορά και απαξίωση των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε συνδυασμό με την επιβολή ενός νέου τύπου εργαζόμενου(επισφαλή, πειθήνιου, δίχως συλλογική κατεύθυνση), τον κατακερματισμό και την πριμοδότηση του κοινωνικού αυτοματισμού μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων είναι συστηματικό έργο δεκαετιών για την αστική τάξη.
Σαν εκφράσεις του αντικαπιταλιστικού ρεύματος μέσα στο εργατικό κίνημα, το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες και επιδιώξαμε να συντονίσουμε τις αντιστάσεις και τους αγώνες. Ωστόσο μέσα σ’ αυτή τη λαίλαπα ο χώρος μας οφείλει να αναβαθμίσει την παρουσία του, το συντονισμό του και να σχεδιάσει τα βήματά μας για την εργατική αντεπίθεση. Είναι φανερό πως το τελευταίο δίαστημα πολλά έχουν γίνει, πολλά έχουν αλλάξει, άρα χρειάζεται πιστεύουμε να συζητήσουμε και να επικαιροποίησουμε τους στόχους και τη γραμμής πάλης.
 Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς
 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers