Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πραξικόπημα στην ΕΙΝΑΠ!

 ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) και ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα των γιατρών, αναλώνονται σε προσπάθεια … αναβολής των αρχαιρεσιών !
  
Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο εφαρμογής καταστροφικών μέτρων που θίγουν καίρια τόσο την δημόσια περίθαλψη όσο και τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών, οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν κάνουν απολύτως τίποτα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την τόνωση του αγωνιστικού φρονήματος των νοσοκομειακών γιατρών.
 Αντίθετα, κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Παζάρια και μυστικές παρασκηνιακές συμφωνίες για λόγους στενού μικροπαραταξιακού ωφελιμισμού. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΙΝΑΠ οι αρχαιρεσίες για εκλογή νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ πρέπει να γίνονται κάθε 2 (δύο) χρόνια. Με … μονομερή απόφαση της πλειοψηφίας ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ αυτά τα 2 χρόνια έχουν γίνει 3. Και πάλι, με βάση το γεγονός πως οι τελευταίες εκλογές έγιναν 17-12-2009, φέτος έπρεπε να γίνουν σε αντίστοιχη ημερομηνία. Προς τα εκεί ήταν ο προσανατολισμός που υπήρχε από το ΔΣ εδώ και δύο μήνες. Όμως, χθες ο πρόεδρος (Τσούκαλος, ΔΗΚΝΙ) και ο ΓΓ (Νησιώτης, ΠΑΣΚ) της ΕΙΝΑΠ «ανακοίνωσαν» στο ΔΣ την πρόθεσή τους οι εκλογές να αναβληθούν για … «τέλος Ιανουαρίου ή για Φεβρουάριο» (!).
 Λόγω της γραφειοκρατικής – υδροκεφαλικής δομής και συγκρότησης της ΕΙΝΑΠ, αλλά και λόγω των καμωμάτων της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, το κύρος του ΔΣ στα μάτια των νοσοκομειακών γιατρών έχει πληγεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Η απόφαση για αναβολή των εκλογών και μάλιστα … 3 (τρία) χρόνια μετά τις προηγούμενες, δίνει το τελειωτικό χτύπημα μόνο και μόνο για να μπορέσουν οι ηγεσίες των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων να «οργανωθούν» μπας και απαλύνουν την διαφαινόμενη εκλογική πανωλεθρία τους.

Η πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών, οι ειδικευόμενοι και οι μάχιμοι έντιμοι ειδικευμένοι, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τους «ελιγμούς» των γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών ηγεσιών και τις κομματικές κοινοβουλευτικές «καταγραφές» στις αρχαιρεσίες. Ενδιαφέρονται για την τόνωση του αγωνιστικού φρονήματος ώστε το νοσοκομειακό κίνημα να μπορεί να υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και τη δημόσια περίθαλψη.

 Παίρνουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ.
 ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΙΜΕΛΩΝ – ΠΕΝΤΑΜΕΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΟΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
 
Πρώτη συνάντηση συντονισμού στο Διανοσοκομειακό τριμελών – πενταμελών την ερχόμενη Τρίτη 4/12, 3 μμ, στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34 και Ακαδημίας)

 Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers