Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Ενότητα στους Αγώνες

 ΓΙΑ THN ENOTHTA ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων»,  με έκπληξη  διαπιστώνει ότι στην θέση μιας άθλιας ανάρτησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με θέμα «Απάντηση ΟΙΕΛΕ σε δήθεν ανεξάρτητη κίνηση εκπαιδευτικών» και ημερομηνία 14/11/2012, έχει αναρτηθεί μια μεταγενέστερη και αθλιότερη ανυπόγραφη ανακοίνωση με τίτλο «Απάντηση ΟΙΕΛΕ σε «ανεξάρτητη κίνηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών» υπό την αιγίδα του ΣΕΦΚ».
Η πρώτη ανάρτηση αναφερόταν σε «Ανυπόγραφη ανακοίνωση της 14/11/12 σε ιστότοπο», «σε δήθεν ανεξάρτητη κίνηση ιδιωτικών εκπαιδευτικών», σε «συνήθεις ανώνυμους» που «μάταια επιχειρούν να διασπάσουν την ενότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές επιδιώξεις» και η δεύτερη κάνει λόγο για «ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπο  την 14/11/2012 με την ευθύνη του ΣΕΦΚ» και ότι «μάταια κάποιοι επιχειρούν να διασπάσουν την ενότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών» και διάφορες άλλες διαλυτικές για τον κλάδο κρίσεις.
Πληροφορούμε το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ότι το συνδικαλιστικό μας σχήμα, στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις του την προσπάθεια δεκάδων συναδέλφων μας, από την 12/11/2012 έχει αναρτήσει στο μπλογκ του το κάλεσμα με το σχετικό κείμενο  για την δημιουργία της επιτροπής αγώνα και αλληλεγγύης εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση. 
Καλούμε το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ να κατεβάσει και την δεύτερη ατυχέστατη ανάρτηση και στη θέση της να δημοσιεύσει ολόκληρο το κάλεσμα για τη δημιουργίας της επιτροπής αγώνα και αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί την 25 Νοέμβρη στις 6.30 μμ στο Πολυτεχνείο (αίθ. Γκίνη), προκειμένου οι αναγνώστες της ιστοσελίδας της να πληροφορηθούν υπεύθυνα και με αντικειμενικό τρόπο.
Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για όλους εκείνους που εξακολουθούν να συνδέονται άρρηκτα με τις μνημονικές πολιτικές δυνάμεις, αυτές που οδήγησαν  εργαζομένους και λαό στην εξαθλίωση. Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για όλους εκείνους που εμμένουν προσχηματικά σε στείρους μεγαλόστομους βερμπαλισμούς με σκοπό να συσκοτίσουν το βεβαρημένο συνδικαλιστικό τους παρελθόν, να διασώσουν το όποιο πολιτικό τους προφίλ και να παραπλανήσουν για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους επιστρατεύοντας κάθε μέθοδο παρεμπόδισης της ενεργοποίησής τους στα πρωτοβάθμια σωματεία, σε γενικές συνελεύσεις, σε χώρους δουλειάς. Ας αναρωτηθούν οι συνάδελφοι ποιος αλήθεια έχει λόγο να φοβάται την ενότητα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση και γιατί η Ομοσπονδία αντί να στηρίζει και να επικροτεί μια πρωτοβουλία εργαζομένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με περισσή σπουδή την καταγγέλλει και την κατακεραυνώνει εν τη γενέσει της.
Ακολουθούν οι δύο αλλοπρόσαλλες ανακοινώσεις που εμφανίστηκαν στην ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ:

Τετάρτη, 14 Νοε. 2012
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ανυπόγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπο σήμερα, 14/11/2012, καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμβάλουν για τη «δημιουργία Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση».
Παρά την απόκρυψη της ταυτότητας των συντακτών, εύκολη είναι η ταυτοποίηση του πολιτικού και συνδικαλιστικού τους στίγματος. Πρόκειται για τις γνωστές μειοψηφικές δυνάμεις, τις πάντοτε απούσες από τη συστράτευση στις διεκδικήσεις και τις δράσεις της Ομοσπονδίας, ώστε να ασκούν εκ των υστέρων το προνόμιο της διαμαρτυρίας, της κριτικής και της καταγγελίας - ποτέ όμως την αυτοκριτική τους.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή, την ώρα που οι μνημονιακές δυνάμεις επιφέρουν βαριά πλήγματα στα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και γενικά των εργαζόμενων, τους οποίους  επιχειρούν να τους απωθήσουν στη προ βιομηχανικής επανάστασης εποχή, οι συνήθεις «ανώνυμοι» μάταια επιχειρούν να διασπάσουν την ενότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές επιδιώξεις.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί τους γνωρίζουν και θα ανταποκριθούν αναλόγως στην πρόσκλησή τους.

Τετάρτη, 14 Νοε. 2012
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ ΣΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ" ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΦΚ
Ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπο στις 14/11/2012 με την ευθύνη του ΣΕΦΚ, καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμβάλουν για τη «δημιουργία Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση».
Στην πιο κρίσιμη στιγμή, την ώρα που οι μνημονιακές δυνάμεις επιφέρουν βαριά πλήγματα στα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και γενικά των εργαζόμενων, τους οποίους  επιχειρούν να τους απωθήσουν στη προ βιομηχανικής επανάστασης εποχή,  μάταια κάποιοι επιχειρούν να διασπάσουν την ενότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές  επιδιώξεις.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί τους γνωρίζουν και θα ανταποκριθούν αναλόγως στην πρόσκλησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers