Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Όχι στις απολύσεις, όχι στις μειώσεις των μισθών στο ΙΚΕΑ


Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καταγγέλλει τις εκδικητικές απολύσεις της εργοδοσίας και του μεγαλοεπιχειρηματία Φουρλή. Οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης απέρριψαν τις ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις μισθών.
 Σε μία εταιρία που είναι κερδοφόρα μέσα στην κρίση, αυτή η κίνηση φανερώνει τους στόχους της εργοδοσίας συνολικά, για ξεζούμισμα των εργαζομένων, ενώ ότι τα μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι που επιβάλλουν Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ γίνονται σε πλήρη σύμπλευση με τα συμφέροντα μεγαλοεργοδοτών όπως ο Φουρλής. 
Παράλληλα, θυμίζουμε και τις δηλώσεις των διευθυντών, ότι δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων. Προφανώς αυτό δεν ισχύει για όποιον θέλει να βάλει φρένο στα σχέδιά τους για μισθούς πείνας.
Η αξιοπρεπής στάση και ο αγώνας των εργαζομένων τάραξε τα νερά των αφεντικών, που αμέσως προχώρησαν σε εκδικητικές απολύσεις. Μόνος στόχος αυτή της κίνησης είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και ειδικά το αγωνιζόμενο κομμάτι τους και να κάμψει κάθε συνδικαλιστική δράση μέσα στους χώρους εργασίας
Αυτή είναι η εργοδοτική χούνταπου πάει πλάι-πλάι με την κρατική καταστολή που χτυπάει όποιον αγωνίζεται και παλεύει ενάντια στα μέτρα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Το τι θα γίνει κρίνεται και από το αν εμείς θα σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.
Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. 
Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενων και ανέργων που θα ξεπερνά τις υποταγμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 
Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας. 
Καλούμε του εργαζόμενους του ΙΚΕΑ στη συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Κυριακή 9/12 στις 11.00 στο Πολυτεχνείο (Πατησίων & Στουρνάρη) για να συμβάλλουν με την εμπειρία τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers