Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΙΕΛ


Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) Αθήνας- Πειραιά, που ολοκληρώθηκαν την 7η/12/2012, κυμάνθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αν και ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο μειώθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού των απολύσεων, παρατηρήθηκε μια μικρή αύξηση ψηφισάντων. Ψήφισαν 899 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (άκυρα-λευκά: 18, έγκυρα: 883) έναντι των 875 και των 1147 συναδέλφων που έλαβαν μέρος στις δύο αντίστοιχες προηγούμενες αρχαιρεσίες του σωματείου (1/2011 και 1/1009).
Στις εκλογές συμμετείχαν τέσσερις παρατάξεις εκ των οποίων οι τρεις θα εκπροσωπηθούν στο νέο Δ.Σ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ύστερα από πολλά χρόνια, η Δ.Α.Κ.Ε. - ΙΕΛ δεν παρουσίασε ψηφοδέλτιο.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ - ΠΑΣΚΕ έλαβε 714 ψήφους (642, 791), ποσοστό 80,9% (74%, 69%) και 9 (9, 8) έδρες στο Δ.Σ. Η ΡΑΚΕ (πρώην Ανανεωτική Κίνηση) - ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έλαβε 103 ψήφους (108, 103), ποσοστό 11,7% (12,6%, 9,1%) και 1 έδρα (2, 1) στο Δ.Σ. Οι ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ έλαβαν 36 ψήφους (29, 41), ποσοστό 4,1% (3,4%, 3,6%) και 1 έδρα (0, 1) στο Δ.Σ. Η ΑΣΠΙΔΕ-ΠΑΜΕ έλαβε 30 ψήφους (27, 79), ποσοστό 3,4% (3,2%, 6,9%) και καμία έδρα στο Δ.Σ. (0, 1). - Σε παρένθεση οι ψήφοι, τα ποσοστά και οι έδρες στο ΔΣ στις αντίστοιχες εκλογές του 2011 και 2009.

Όλες οι παρατάξεις, εκτός της ΡΑΚΕ, σε απόλυτους αριθμούς αύξησαν έστω και στο ελάχιστο τον αριθμό των ψήφων. Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΑΣΠΙΔΕ) για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, μετά μάλιστα τη σημαντική της υποχώρηση στις εκλογές του 2011, δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο στο Δ.Σ.
Η Ριζοσπαστική Ανανεωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΡΑΚΕ) έχασε την μία από τις δύο έδρες που είχε κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές. Οι Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις αύξησαν τα ποσοστά τους και πέτυχαν την εκπροσώπησή τους στο ΔΣ με μία έδρα, την οποία είχαν απολέσει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
Μεγάλος νικητής των εκλογών αναδείχθηκαν οι δυνάμεις της Ενότητας. Ενώ εμφανίζονται να ασκούν κριτική στις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, στην πραγματικότητα συνδέονται άρρηκτα μαζί τους. Αύξησαν σημαντικά τις ψήφους τους (+72), τα ποσοστά τους (+15.9%) και διατήρησαν τις 9 (!) από τις 11 έδρες στο ΔΣ. Η Ενότητα ενώ προωθεί και στηρίζει την συμμετοχή της ΟΙΕΛΕ σε αδιαφανείς διαλόγους με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αξιοποιώντας συντεχνιακές λογικές και βερμπαλισμούς, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ηγεμονία της στον χώρο των ιδιωτικών σχολείων και κατά συνέπεια και στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, την ΟΙΕΛΕ η οποία αδιαφορεί συστηματικά και απροκάλυπτα για τα προβλήματα των εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών και άλλων χώρων της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα του ΣΙΕΛ διαμορφώνουν καθοριστικά τους συσχετισμούς έτσι όπως θα εμφανιστούν στο προσεχές συνέδριο της ΟΙΕΛΕ (Γενάρης 2013). Με βάση τα αποτελέσματα η Ενότητα εκλέγει 37 αντιπροσώπους, η ΡΑΚΕ 5, οι Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις 2 και η ΑΣΠΙΔΕ-ΠΑΜΕ 1.
Το ιδιωτικό σχολείο στην δεδομένη πολιτική κατάσταση, που εφαρμόζεται παντοιοτρόπως το τρομοκρατικό σχέδιο φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, αποτελεί προνομιακό πεδίο εκπαίδευσης μιας μικρής οικονομικής ελίτ μέσα στην ελληνική κοινωνία· ένα ελεύθερο πεδίο αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας, της ασυδοσίας και της ανεξέλεγκτης δράσης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που οι κυρίαρχες-κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας, με την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη υποβάθμιση του Δημοσίου Σχολείου, προστατεύουν και ευνοούν σκανδαλωδώς. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία καθώς και όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προβληματιστούν και να αναζητήσουν ενωτικά νέα πλαίσια διαλόγου, νέους δρόμους κοινής συμπόρευσης και δράσεων με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών στην ομοσπονδία.
Aπο ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers