Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Γιατί δεν αναφέρεται στα ΜΜΕ, ολόκληρη η επιστολή της οικογένειας του τραγικού θύματος της marfin ;


Γραπτή δήλωση με αφορμή την κλήση σε απολογία δυο κατηγορουμένων για τον φονικό εμπρησμό στην Marfin, εξέδωσε η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της εγκύου που είχε χάσει τη ζωή όπως και δύο ακόμα υπάλληλοι της τράπεζας.





Ολόκληρη η δήλωση της οικογένειας έχει ως εξής:
”Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο.
Οικογένεια Αγγελικής Παπαθανασοπούλου»
Πηγή:ΑΜΠΕ

Προφανώς οι παπαγάλοι των media (ιδιαίτερα των ιδιωτικών) φοβούμενοι την εξέλιξη της διαφημιστικής πίτας θα παραλείψουν ή θα υποαθμίσουν την αναφορά στις ευθύνες της τράπεζας, που όχι μόνο υποχρέωσε σε μέρα απεργίας να εργαστεί το προσωπικό της σε κατάστημα που βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων και πολλές φορές είχε δεχτεί ανάλογες επιθέσεις, αλλά δε φρόντισε να εξοπλιστεί με τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας που σε κάθε ενδεχόμενο θα προστάτευαν τους εργαζομένους και θα απέτρεπαν τραγικές εξελίξεις.
Αναλώσιμα νούμερα άλλωστε ήταν και είναι στα reports και στα κοστολόγια .
Σε κάθε περίπτωση η αποκάλυψη των πραγματικών εκτελεστών και όχι εκείνων που θα κατασκευαστούν για να γεμίσουν τηλεοπτικό χρόνο για να ικανοποιήσουν το "λαϊκό αίσθημα", θα είναι θετικό γεγονός.
Αν και ο φόβος ενός ακόμη σήριαλ που θα γενικεύει τους ενόχους στη βάση ιδεολογικών και πολιτικών χαρακτηριστικών και όχι ατομικών επιλογών και δράσεων είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.
Το υπόβαθρο που θα  το υποδεχτεί είναι ήδη έτοιμο απο τις επιθέσεις σε στέκια και χώρους αυτοδιαχείρισης, με την ιδεολογική στοχοποιηση του αντιεξουσιαστικου χώρου(που δεν είναι άμοιρος ευθυνών) και την ενοχοποίηση κάθε αντίστασης και αγώνα.
Ο ρόλος και το μερίδιο της ναζιστικής σέχτας στην μακάβρια αξιοποίηση της τραγωδίας έγινε φανερή απο την πρώτη στιγμή στοχοποιωντας γελοιωδώς προβεβλημένους αγωνιστές και καταδικάζοντας το σύνολο του εργατικού κινήματος στο πρόσωπο των απεργών.
Για το κίνημα και την κοινωνική πλειοψηφία η δικαίωση θα σημάνει με την αποκάλυψη και των κυρίαρχων ένοχων. Των μηχανισμών (κρατικών και κυβερνητικών) εκείνων που είχαν κάθε συμφέρον (και το έδειξαν με τον τρόπο που αξιοποίησαν) το πάγωμα των κινητοποιήσεων και την ψυχολογική καταστολή ενός ρωμαλέου και επικίνδυνου για τα σχέδια τους εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό, που θα μπορούσε να γκρεμίσει τα μνημόνια, να αποτρέψει την κοινωνική καταστροφή και να υπερασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα.
To οφείλουμε στους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers