Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Να μην ποτίσει το ρατσιστικό δηλητήριο της ναζιστικής συμμορίας


Στην προσφυγούπολη Ν. Φιλαδέλφεια, η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να ακυρώσει πρόγραμμα του 1ου Δ.Σ. για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. 
Δε θα το επιτρέψουμε!
Από αναρτήσεις στο διαδίκτυο ενημερωθήκαμε ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε επερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για το 1ο Δ.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας και για πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί σε τμήματα του σχολείου με θέμα «Ως πρόσφυγας μπροστά στη μετανάστευση» και ζητά να ελεγχθεί το πρόγραμμα λόγω του τίτλου του(!!!) και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες!!!
Οι βουλευτές της ΧΑ αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν ίχνος εθνικής ιστορικής μνήμης και αντιστρατεύονται με κάθε μέσο το λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Προσπαθούν μέσω της κρατικής εξουσίας που τάχα μου απεχθάνονται να απαγορέψουν στα παιδιά της ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ να μιλήσουν και να μάθουν για την ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ! Την απάντηση δεν θα την πάρουν από τη Βουλή αλλά από τη γειτονιά της Ν. Φιλαδέλφειας και όλες τις τιμημένες προσφυγικές γειτονιές αυτής της χώρας!
Είναι φανερό ότι η Χ.Α. ενοχλείται εξαιρετικά με τις λέξεις πρόσφυγας και μετανάστευση!
Εμείς αντίθετα, δεν ξεχνάμε τους παππούδες μας που ήρθαν πρόσφυγες κυνηγημένοι από τα παράλια της Μ. Ασίας ούτε εκείνους  που ως μετανάστες υποχρεώθηκαν σε φυγή για τις πέντε Ηπείρους και χιλιάδες απ’ αυτούς πέθαναν στα αμπάρια των πλοίων.
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους γονείς και τους μαθητές, σε όλους τους εργαζόμενους τις απαράδεκτες και φασιστικές παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας έργο. Δεν είναι η πρώτη φορά. Στηριγμένη στα απαράδεκτα περιθώρια που δημιουργεί το πειθαρχικό δίκαιο για εκβιασμούς και απειλές, επιδιώκει να επιβάλλει τη σιωπή μέσω του φόβου.
Δε θα μας φιμώσετε!
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε ούτε να υποταχτούμε! Οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να επιβάλλει ιδεολογική τρομοκρατία και λογοκρισία και να δηλητηριάσει κάθε πνεύμα δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας, θα πέσουν στο κενό.
Δηλώνουμε λοιπόν, σε κάθε κατεύθυνση ότι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.
Υπερασπίζουμε το δικαίωμα του εκπαιδευτικού μέσα από το παιδαγωγικό του έργο να προωθεί τις αξίες της ελευθερίας της σκέψης, της ισότητας και της δικαιοσύνης.
  Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την ευθύνη γιατί με το καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που έχουν εγκαθιδρύσει, δίνουν χώρο και τροφή στο φασισμό.
Απαιτούμε:
  • Να υπάρξει σαφή, κατηγορηματική δήλωση από την πολιτική ηγεσία καταδίκης αυτών των παρεμβάσεων
  • Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, κάθε σωματείο και συλλογικότητα να βγάλει αντίστοιχα ψηφίσματα καταγγελίας για το γεγονός αυτό και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους συναδέλφους που βρίσκονται στο στόχαστρο!
  • Καλούμε τα σωματεία στη Ν. Φιλαδέλφεια, το δημοτικό συμβούλιο και κυρίως το Φιλαδελφειώτικο λαό να υψώσουν τείχος σε αυτές τις ενέργειες!
  • Καλούμε τις επιστημονικές ενώσεις των σχολικών συμβούλων να πάρουν σαφή θέση υπεράσπισης της παιδαγωγικής ελευθερίας!
  • Δηλώνουμε ότι δε θα γίνει ανεκτή καμία απολύτως απόπειρα ακύρωσης των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων και δίωξης για το ζήτημα αυτό!
Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το πνεύμα, η διανόηση και η τέχνη του ελληνικού λαού περνούσε από επιτροπές λογοκρισίας. Δηλώνουμε με κάθε μας δύναμη ότι όχι μόνο δεν ξεχνάμε αλλά τιμάμε καθημερινά τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και ελευθερία λόγου και σκέψης.
Αρνούμαστε με κατηγορηματικά να παραδίδουμε για «έγκριση» στη Χρυσή Αυγή ή σε όποιον άλλον επίδοξο λογοκριτή το περιεχόμενο των δράσεων μας στα σχολεία.
Η μάχη μας για παιδαγωγική ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα στα σχολεία είναι διαρκής.
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ''Ο Αριστοτέλης''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers