Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση για το διαγωνισμό ελεγκτών του Υπ.Οικονομικών

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ…….ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Η δημιουργία πιστοποιημένων ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης με βάση τον ν.3943/2011 αποτελεί βασικό μοχλό των μνημονιακών συγκυβερνήσεων για να περάσει στο χώρο των Δ.Ο.Υ. η κατηγοριοποίηση, η μαζική αξιολόγηση, η ατομική διαπραγμάτευση και τελικά οι απολύσεις. Δεν είναι μια επιπόλαιη, άστοχη ή πρόχειρη επιλογή αλλά συνειδητή προσπάθεια για να δεχτούν τα εργασιακά μας δικαιώματα συντριπτικό χτύπημα και να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της μονιμότητας και της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. Από αυτή την σκοπιά η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων στο πρόσφατο 25ο συνέδριο της ομοσπονδίας, εναντιώθηκε και κατάγγειλε τον επικείμενο διαγωνισμό-αξιολόγηση με βάση τον ν.3943/11. Για τον ίδιο λόγο, οι εργαζόμενοι ματαιώσαμε τον διαγωνισμό στις 18/02/2012 στην Αθήνα, παρά τις νουθεσίες της συνδικαλιστικής ηγεσίας-γραφειοκρατίας για «ειρηνική συμπεριφορά» δείχνοντας στη πράξη πως κατακτιέται η ενότητα και πως οι αγώνες μας μπορούν να οδηγήσουν σε μικρές έστω νίκες που μπορούν όμως να μας βοηθήσουν, δίνοντας αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Αν η προσπάθεια όλων των μνημονιακών συγκυβερνήσεων για την επίτευξη της αξιολόγησης-ατομικής διαπραγμάτευσης-απόλυσης λέγεται διάλογος τότε αυτός ο «διάλογος» έχει ξεκινήσει από το ν. 3943 του 2011.
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ & ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
Θα περίμενε κανείς η συνδικαλιστική ηγεσία-γραφειοκρατία να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα, δυστυχώς όμως επιβεβαιώνει σε κάθε περίπτωση ότι βάζει πλάτες στα σχέδια του υπουργείου είτε κρυφά είτε φανερά. Έτσι ενώ υπάρχει διακηρυγμένη από το συνέδριο θέση η οποία επιβεβαιώθηκε στη πράξη - με την ματαίωση του περσινού διαγωνισμού - ακυρώνει τη θέση αυτή και σύρεται μέσω του «διαλόγου» στα αιτήματα:
-Παράταση ημερομηνίας για την υποβολή αιτήσεων για τον νέο διαγωνισμό. (Παράταση ζητάει κάποιος πού συμφωνεί να υποβάλει χαρτιά, αλλά δεν έχει χρόνο να τα μαζέψει)
-Δέσμευση για το σύνολο των οργανικών θέσεων & μη ύπαρξη ατομικών συμβολαίων λες και αυτά τα ζητήματα προέκυψαν τώρα ξαφνικά & δεν αφορούσαν προηγούμενο διαγωνισμό
-Ουσιαστικό και συνεχή διάλογο για όλα τα ζητήματα (ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά κλπ)
Όπως μάλιστα μας πληροφορεί με το αρ.πρωτ.211/19-3-2013 έγγραφο της προς τον κ. Θεοχάρη «Προτάσεις της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ. για διάλογο» προτείνει στο ζήτημα των αμοιβών, αξιολόγηση με ενιαία και μετρήσιμα κριτήρια που θα « πρέπει να αφορούν την υπηρεσία, όπως αριθμός υποθέσεων ανά Δ.Ο.Υ αριθμός ελεγκτών, είδος και βαρύτητα υποθέσεων κλπ». Δηλαδή δύο συνάδελφοι σε διαφορετικές Δ.Ο.Υ. θα έχουν διαφορετική αμοιβή.
Με αυτές τις προτάσεις για διάλογο, δεν είναι καθόλου παράξενο ότι βρήκε την επιστολή Θεοχάρη θετική!! Έτσι αντιλαμβάνεται η Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ το συλλογικό πνεύμα απέναντι στα ατομικά συμβόλαια αποδοτικότητας. Όσο για τη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών στο ίδιο έγγραφο «θεωρεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών είναι η αποκομματικοποίηση… η απαραίτητη αυτονομία και το ενιαίο της φορολογικής διοίκησης» επικαλούμενη μάλιστα έκθεση της Ε.Ε και του ΔΝΤ !!!!
Αυτό πού δημιουργεί ερωτηματικά και προβληματίζει κάθε εργαζόμενο που θέλει να αντισταθεί, είναι ότι αυτές οι προτάσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας, είναι αυτούσιες οι προτάσεις της ηγεσίας της ΑΣΚΙ (βλέπε www.eforiakoi.org-κλαδικά νέα-Σχετικά με το διάλογο για τους ελεγκτές). Δηλαδή στο κρίσιμο ζήτημα του διαγωνισμού, δυστυχώς η ηγεσία της ΑΣΚΙ αναλαμβάνει, με τις προτάσεις της για συνολικό διάλογο, να βγάλει από τα αδιέξοδα αυτούς πού θεωρούν θετικές τις προτάσεις Θεοχάρη (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). Έτσι εξηγείται και η στάση της στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της 28/3, που αρνήθηκε πρόταση για ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ Κινητοποίηση στις 4 & 5 Απρίλη (Πρόταση Πρωτοβουλίας) παραπέμποντας την όποια πρόταση για κινητοποίηση, στην Εκτελεστική Επιτροπή με εξουσιοδότηση !!
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,
Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει Κεφάλαιο-Ε.Ε-ΔΝΤ-Συγκυβερνήσεις, διαλέγουμε στρατόπεδο, όχι στα λόγια, αλλά στη πράξη. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οργανώνουμε συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, μαζεύουμε υπογραφές ενάντια στο διαγωνισμό, προχωράμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ 2009-2013
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ
ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ&ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Σύλλογο Εργαζομένων
στις Δ.Ο.Υ. Νομών Βοιωτίας – Εύβοιας

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στο Σύλλογο Εργαζομένων
στις Δ.Ο.Υ. Νομών  Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας geromak@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers