Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή 11 καλλιτεχνών: «Η ουδετερότητα είναι συνενοχή»

«Η ουδετερότητα είναι συνενοχή. Δεν μπορούμε να συζητάμε πολιτικάντικα για νεοναζιστικά μορφώματα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Η μόνη τους ιδεολογία είναι ο φόνος -καθαρά και ξάστερα. Ένας υποστηρικτής τους -με την ψήφο ή με τα λόγια- δολοφονίες υποθάλπει» αναφέρουν οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Γιώργος Καραδήμος, Θέμης Καραμουρατίδης, Κωστής Μαραβέγιας, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη και RadioSol σε κοινή επιστολή τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Η στενοχώρια μας σήμερα δεν χωράει σε λόγια και δεν θέλουμε καθόλου να εκμεταλλευτούμε ένα τραγικότατο γεγονός για ανούσια ρητορική. Γίνεται όμως πολύ μεγαλύτερη η θλίψη, όταν σκεφτούμε πως οι τόσες ώς τώρα κρυφές ή φανερές δολοφονίες αλλοδαπών δεν συγκίνησαν παρά ένα ελάχιστο κομμάτι της κοινής γνώμης» σημειώνουν και προσθέτουν:

 

«Οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα -ως πολίτες, όχι ως εκδικητές (δεν θα πέσουμε στην εφιαλτική παγίδα). Αλλιώς -πολύ πιο σύντομα κι απ' ό,τι νομίζουμε- η νύχτα θα πέσει οριστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers