Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Aς κάνουμε πράξη το σύνθημα… ή αυτοί ή εμείς!


Αγωνιστικές Κινήσεις – Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε μια απόφαση κατώτερη των περιστάσεων και αντίθετη με τις προσδοκίες και τις διαθέσεις του κόσμου του αγώνα, κατέληξε η πλειοψηφία του Γενικού Συμβούλιου της ΠΟΕ- ΟΤΑ στις 12 /9/2013.
Η απόφαση για πρόταση προς την ΑΔΕΔΥ για μια ακόμη 48ωρη από τις 23/9 εκφράζει επί της ουσίας την πρόθεση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά και δυστυχώς και της ΑΣΚ – ΟΤΑ, να μην μπει ο κλάδος σε καμία δυναμική συμπόρευσης και συντονισμού με άλλους κλάδους την πιο κρίσιμη στιγμή που φουντώνει το απεργιακό μέτωπο.


Η απόφαση για «χαμηλές πτήσεις» από ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκχώρηση του αγώνα στις γνωστές κινήσεις της ΑΔΕΔΥ, παρόλη την έντονη κριτική που ασκούσε το προηγούμενο διάστημα, δείχνει την στροφή 180ο που κάνει η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ και ο πρόεδρος της σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, σε αγαστή συνεργασία με την ΔΑΚΕ αλλά και την ΑΣΚ.

Το «κρεσέντο» των τοποθετήσεων, όχι μόνο στο Γ.Σ. της ομοσπονδίας αλλά και σε συνελεύσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων του κλάδου, στη γνωστή συντεχνιακή λογική όπως: «που ήταν οι άλλοι όταν εμείς κάναμε αγώνες» κ.τ.λ. και πως «οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν» κ.α. χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον για να δικαιολογήσουν την απόφαση τους και να τορπιλίσουν στην πράξη την αναγκαιότητα του συντονισμένου αγώνα διαρκείας. Μας θύμισαν έντονα το γνωστό παιχνίδι που έγινε το καλοκαίρι «για τους όρους και προϋποθέσεις» στην απεργία των καθηγητών της ΟΛΜΕ, που ενώ αποφασίστηκε από τη βάση, τελικά «πνίγηκε» από την ηγεσία και δεν έγινε.

Έφτασαν στο σημείο να επεξεργάζονται για διάφορα τεχνάσματα , προετοιμάζοντας την αμφισβήτηση για οποιεσδήποτε αποφάσεις γενικών συνελεύσεων κινηθούν σε διαφορετική λογική από την δική τους. Εισάγουν έτσι από μόνοι τους τα σχέδια της κυβέρνησης (εισήγηση υπουργού εργασίας Βρούτση) για τον νέο τρόπο προκήρυξης των απεργιών και την αλλαγή των νόμων για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Δυστυχώς ο κλάδος μας σήμερα, με τέτοιες αποφάσεις καλείται να κάνει βήματα σημειωτόν διευκολύνοντας έτσι αντικειμενικά την μνημονιακή συγκυβέρνηση να υλοποιήσει το καταστροφικό της έργο. Σήμερα ειδικά με τους χιλιάδες εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα –απόλυση, με την μια μετά την άλλη υπηρεσία σε κάθε δήμο σε όλη την Ελλάδα να εκχωρούνται σε ιδιώτες, να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια οι λεγόμενες κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), με τον «Προκρούστη» της αξιολόγησης για την προεργασία νέων χιλιάδων απολύσεων και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, με τη μετατροπή των δήμων σε εργαστήριο εφαρμογής δουλεμπορικών μεσαιωνικών σχέσεων εργασίας, με το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, αλλά και τη γενικότερη αντεργατική σφαγή σε όλα τα επίπεδα, τώρα είναι που πρέπει να σημάνουμε γενική αντεπίθεση και να μην τους δώσουμε άλλο χρόνο!

- Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία τις επόμενες μέρες, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, την μαζική συμμετοχή τους στην ήδη προκηρυγμένη 48ωρη απεργία 18 & 19, να σπάσουν την απογοήτευση, το φόβο και τη μοιρολατρία που σπέρνουν οι ηγεσίες.
- Τους καλούμε να μετατρέψουν την 48ωρη απεργία σε αφετηρία μιας γενικευμένης σύγκρουσης με συντονισμό και διάρκεια μέχρι την νίκη! Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της Κυβέρνησης που τα εφαρμόζει, και όχι σε μια απ’ τα ίδια απεργία «για την τιμή των όπλων» που μας έχουν συνηθίσει.
- Να πάρουν αποφάσεις ώστε όχι μόνο η 18-19 αλλά και 20 και 21-22 με αποχή και από τις 23 Σεπτέμβρη και όσο χρειαστεί να δοθεί η μάχη για την ανατροπή τους, με όλη την κοινωνία, χωρίς «κοιλίες» και πισωγυρίσματα, με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους γκρεμίσουμε, τα ψέματα τελείωσαν, ας κάνουμε πράξη το σύνθημα… ή αυτοί ή εμείς!

Αθήνα 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers