Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πρωτοβουλία Αντιφασιστικού Συντονισμού της Εργατικής Λέσχης σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα- Περάμα

Δελτίο τύπου 04.10.2013
Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας (ΕΛΚΔ) ευχαριστεί τους εκατοντάδες αντιφασίστες συναγωνιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για την δημιουργία Αντιφασιστικού Συντονισμού στις πόλεις Περάματος Κερατσινίου Δραπετσώνας.
Η συνέλευση που έγινε χθες Πέμπτη 3/10 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινιού, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος προβληματισμός για τους τρόπους και τις μορφές δράσης, απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό, στις εργατογειτονιές του Πειραιά.
Ακούστηκαν πολλές σκέψεις και ιδέες και το πιο σημαντικό συνοδεύτηκαν από συγκεκριμένες προτάσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι συναγωνιστές τόνισαν την ανάγκη να αναπτυχθεί η αντιφασιστική δράση στα σχολεία, με τη συνεργασία μαθητών, γονιών, καθηγητών, προβάλλοντας τις αντιφασιστικές παραδόσεις της περιοχής μας.

Με την ίδια ένταση τέθηκε το ζήτημα, να μην επιτρέψουμε να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Οι φασίστες θα μας βρουν μπροστά τους αν επιχειρήσουν να δημιουργήσουν φασιστικά ‘’σωματεία’’ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και οπουδήποτε αλλού, ή επιδιώξουν να στήσουν στις γειτονιές μας ρατσιστικές- φασιστικές ‘’διανομές’’ τροφίμων κλπ.
Η πρωτοβουλία της ΕΛΚΔ που μοναδικό στόχο είχε να ενώσει σε ένα δυνατό Αντιφασιστικό Συντονισμό, δυνάμεις και φορείς αγωνιστών, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, νομίζουμε ότι απέδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα, και ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία του Αντιφασιστικού Συντονισμού Κερατσινίου- Δραπετσώνας- Περάματος.
Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαθητές, άνεργοι και εργαζόμενοι, νέοι και νέες αντιφασίστες που δρουν στις γειτονιές, νέοι από ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα και νοσοκομειακοί γιατροί, γονείς και εκπαιδευτικοί που καθημερινά αντιστέκονται σ την προσπάθεια των φασιστών να δηλητηριάσουν με τις ιδέες τους τα μικρά παιδιά, πήραν το λόγο και όλοι μαζί συμφώνησαν ότι δεν χωρά άλλος εφησυχασμός, δεν υπάρχουν περιθώρια κατακερματισμού της δράσης.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ,
με συντονισμένες δράσεις σε συνεργασία με σωματεία συλλόγους, σχολεία , συλλογικότητες, πόρτα πόρτα στις γειτονιές, να τσακίσουμε το φασισμό, να ανατρέψουμε τις αιτίες και τις πολιτικές που τον γεννούν. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και οι κυβερνητικοί χειρισμοί σε καμιά περίπτωση δεν οδηγούν σε τσάκισμα της φασιστικής απειλής.
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός που όλοι μαζί αποφασίσαμε θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που τέθηκαν στη συζήτηση και τις επόμενες μέρες, θα ανακοινώσει τις πρώτες δράσεις που αποφασίστηκαν.
Εμείς σαν Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας (ΕΛΚΔ) θα είμαστε συνοδοιπόροι σε κάθε δράση που θα αποφασίζει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Δραπετσώνας- Περάματος.
Τηλέφωνο: 6930197726 ergatikileshi.kd@gmail.com http://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers