Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Οι φοιτητές μαζί με τους δοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων

Την ίδια στιγμή που τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία λάσπης (μ' εμετικά ρεπορτάζ που θυμίζουν "οικογενειακές ιστορίες" και σαπουνόπερα) ενάντια στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους που για 10η εβδομάδα, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, μια φοιτήτρια στέλνει την εξής επιστολή, εκφράζοντας και τη θέληση της πλειοψηφίας της φοιτητικής κοινότητας όπως αποτυπώνεται άλλωστε και στις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που αποφασίζουν να συμπορευτούν με τους εργαζομένους :

 Αγαπητοί απεργοί(πλέον για τους περισσότερους είστε απεργοί και όχι άνθρωποι)
Είμαι στο τέταρτο έτος της Φιλολογίας και είχα προγραμματίσει να στείλω τα χαρτιά μου σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού τον ερχόμενο Απρίλιο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρωστούσα κανένα μάθημα. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό εξαιτίας του κλεισίματος του ΕΚΠΑ.
Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λυγίσετε τώρα που σας πιέζει και η Σύγκλητος, μη χαραμίσετε δυο μήνες αγώνα, συνεχίστε να παλεύετε για τα δικαιώματά σας! Για το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια! Μην σταματήσετε τον αγώνα σας για τα δικά μου δικαιώματα και για τα δικαιώματα των παιδιών σας! Οτιδήποτε καταφέρετε να αποκομίσετε από όλο αυτό είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας!
Ίσως κάποιοι από εσάς να μπήκαν με μέσο (όπως σας κατηγορούν), αλλά τι σημασία έχει? Και ποιος είναι άγιος; Και στο κάτω κάτω της γραφής αυτός είναι ο λαός, αυτός είναι ο κόσμος, με τα ελαττώματά του και τις ανάγκες του (γιατί αν ήταν απλό να βρείτε εργασία δεν θα απευθυνόσασταν κάπου για βοήθεια). Ο κόσμος που τόσα χρόνια ζούσε όπως ζούσε είναι αυτός που τώρα βλέπει κατάματα το τέρας και θέλει να το πολεμήσει! Γ' αυτό συνεχίστε την απεργία!! Δε θέλουμε εξάμηνα και χρόνια γεμάτα αγωνία για την επόμενη μέρα!! Θέλουμε μια ζωή αξιοπρεπή!! Τίποτα δεν κερδήθηκε χωρίς αγώνα σε καμία περίοδο της ιστορίας! Για κάποιους δεν είμαστε άνθρωποι είμαστε οικονομικές μονάδες που είτε ευνοούμε το οικονομικό καθεστώς είτε όχι !! Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί!
Δεν παλεύετε μόνο για να μην χάσετε τη δουλειά σας! Παλεύετε για όλους εμάς που είμαστε ή θα βρεθούμε στη θέση τη δική σας ή σε χειρότερη, είναι χρέος σας να το πάτε μέχρι τέλους, Είναι μεγάλο το βάρος που έχετε στις πλάτες σας.Καλή δύναμη, καλό κουράγιο και μείνετε ενωμένοι!
Έχετε μεγάλο μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πλευρό σας!
Με αλληλεγγύη, σεβασμό και αγάπη μια ανεξάρτητη φοιτήτρια
http://paranomiaeaak.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers