Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Απόφαση Γ.Σ Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ 13/12/2013

Συνεχίζουµε το δίκαιο αγώνα µας ενάντια στις απολύσεις, τη διαθεσιµότητα, τη θέση συναδέλφων σε αργία και την αποδόµηση–ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης.
  • Προκηρύσσουµε δύο 24ωρες απεργίες µε περιφρούρηση των εργασιακών µας χώρων:
    •  Δευτέρα 16/12/2013 µε αίτηµα την αναστολή των ΚΥΑ και των πράξεων που απορρέουν από αυτή,
    •  Τρίτη 17/12/2013 µε αίτηµα την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων που απορρέουν από την εφαρµογή των ΚΥΑ και αφορούν την κατάργηση κλάδων και τις διαθεσιµότητες µε τους ίδιους όρους.
  • Δεν παρεµποδίζουµε και δεν υποστηρίζουµε την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Εξουσιοδοτούµε το Προεδρείο της Γ.Σ. να συντάξει µαζί µε τους εκπροσώπους των Συλλόγων άλλων ΑΕΙ κείµενο µε χρονοδιάγραµµα ως προς τις δικές µας απαιτήσεις και την υλοποίησή τους από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Καλούµε Δευτέρα 16/12, 08.30 πµ συγκέντρωση όλων των εργαζοµένων στη ΓΑΔΑ µαζί µε την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς κατά την κατάθεση των µελών του Προεδρείου της Γ.Σ. του Συλλόγου της 02/12/2013.
  • Καλούµε τους Φοιτητικούς Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την άσκηση πίεσης σε εργαζόµενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιµότητα ή σε αργία να αναλάβουν το βάρος της λειτουργίας του Ιδρύµατος, όπως επίσης να µην προσληφθούν εργολαβικοί εργαζόµενοι στη θέση τους.
  • Καλούµε τους φοιτητές και τα µέλη ΔΕΠ του Ιδρύµατος να αναδείξουν τα κενά στη λειτουργία του ΕΚΠΑ µετά τη διαθεσιµότητα.
  • Η Διεύθυνση Διοικητικού παραµένει υπό τον έλεγχο των απεργών.
  • Καλούµε τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει στα ερωτήµατα που έχουµε επισήµως αποστείλει.
  • Μετά την ανάκληση του Διοικητικού Συµβουλίου του Συλλόγου από την Γενική Συνέλευση της 11/12/2013 µε µυστική ψηφοφορία που πραγµατοποιήθηκε την Πέµπτη 12/12/2013, προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συµβουλίου την Παρασκευή 20/12/2013 οι οποίες θα πραγµατοποιηθούν στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Πανεπιστηµίου 30, από 08.00 πµ µέχρι 04.00 µµ.
  • Οι εκλογές διεξάγονται από την Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (Ε.Ε.Ε.) που εκλέχτηκε οµόφωνα από τη Γενική Συνέλευση. Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών εκλέχθηκαν οι: Μουστάκας Κωνσταντίνος, Τσιώτα Δήµητρα, Μπούρµπουλα Αθηνά-Παναγιώτα, Ζιάγγα Μαρία (τακτικά µέλη), Ζάρδας Ευάγγελος, Οργέτα Άννα (αναπληρωµατικά µέλη).
  • Οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συµβούλιο υποβάλλονται εγγράφως στην Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών µέχρι τις 02.00µµ της 19/12/2013 σε αίθουσα του κεντρικού κτηρίου.

Επόµενη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 17/12/2013 στις 10.00 πµ.

Ψήφισµα Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών της 13/12/2013

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ µπαίνει στην 15η εβδοµάδα του απεργιακού του αγώνα. Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε και συνεχίζει µε δύο πάγια αιτήµατα:

1) την απόσυρση της Κ.Υ.Α.

2) τη διασφάλιση του δηµόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστηµίου.

Στα πλαίσια αυτά, ο σύλλογός µας καταδικάζει την απαράδεκτη έκθεση του ΟΟΣΑ. Σύµφωνα µε την έκθεση αυτή, τις απολύσεις µας θα ακολουθήσουν δίδακτρα στα δηµόσια πανεπιστήµια και για τους προπτυχιακούς φοιτητές και όχι µόνο για τους µεταπτυχιακούς όπως γίνεται µέχρι σήµερα, ενώ ταυτόχρονα προτείνεται η αδειοδότηση ιδιωτικών πανεπιστηµίων.

Γίνεται ξεκάθαρη η επέκταση της επιχειρηµατικής λειτουργίας του Πανεπιστηµίου και η µετατροπή του σε ακόµα ένα πεδίο κερδοφορίας. Εµείς παλεύουµε για ένα δηµόσιο και δωρεάν Πανεπιστήµιο, σύµφωνα µε τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Διεκδικούµε µαζί µε τους Φοιτητικούς Συλλόγους, που όλες αυτές τις εβδοµάδες είµαστε µαζί στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Πανεπιστηµίου, την κατοχύρωση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές και απαιτούµε το ξενοδοχείο Λα Μιράζ ιδιοκτησίας ΕΚΠΑ να µετατραπεί σε φοιτητική εστία χωρίς ενοίκιο.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers