Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Όχι των Ναουσσαίων γονέων στη χορηγία του Σόρος

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην στροφή προς τις χορηγίες, για την επίλυση των ελλείψεων των δημόσιων σχολείων εκφράζει η Ένωση Γονέων Νάουσσας, με αφορμή την επικείμενη δωρεά του ιδρύματος Σόρος για πετρέλαιο στα σχολεία. "Η Παιδεία στα χέρια των επιχειρηματιών είναι ένα ορατό εφιαλτικό σενάριο", τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

 "Γονείς των μαθητών της Νάουσας, εκπαιδευτικοί - δάσκαλοι των παιδιών μας,
- Επειδή έχει ειπωθεί επίσημα ότι o Δήμος απευθύνθηκε στο ίδρυμα Σόρος, για πετρέλαιο στα σχολεία,
- Επειδή το ερευνήσαμε και διαπιστώσαμε στις 9-12-2013 θα κινούνταν στο να βάλουν 9 τόνους (εννιά τόνοι είναι τελικά οι είκοσι) σε ορισμένα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 Διατυπώνουμε το παρακάτω ψήφισμα:
H Ένωση Γονέων Νάουσας, μετά από Γενική Συνέλευση, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της στην στροφή προς τις χορηγίες, για την επίλυση των ελλείψεων των δημόσιων σχολείων.
Δεν δέχεται τους επιχειρηματίες στα σχολεία και αυτό δεν έχει να κάνει με εμπάθεια. Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ βολική αποφυγή των ευθυνών του κράτους,
 Είναι ζητιανιά, σε σχέση με μια καθαρή διεκδίκηση να φέρουν πετρέλαιο τα Υπουργεία και να αλλάξουν προς τα πάνω οι πιστώσεις για την Δημόσια Παιδεία, Εν τέλει είναι μιας μορφής ιδιωτικοποίηση!
H είδηση και μόνο ότι θα καταφθάσει η «βοήθεια» από το ίδρυμα Σόρος, είναι βαρύ πλήγμα στους αγώνες των γονιών και των μαθητών και έτσι πρέπει να κατανοηθεί!
Δεν είναι μόνον οι φοροαπαλλαγές, τα επιδοτούμενα κέρδη που o Τζορτζ Σόρος πετυχαίνει μ' αυτές τις κινήσεις, Είναι ότι η παιδεία στα χέρια των επιχειρηματιών είναι ένα ορατό εφιαλτικό σενάριο.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ.
 ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
πηγή ertopen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers