Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες

 Ανυπόταχτος Μαθητής
                                                                                      Δεν ξεχνάμε
6dec2012Ήταν αργά το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, πέντε μόλις χρόνια πριν όταν η είδηση της δολοφονίας ενός δεκαεξάχρονου μαθητή έφτασε στα αυτιά μας. Τότε που η Ελληνική Αστυνομία πυροβόλησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και ταυτόχρονα χτύπησε μια ολόκληρη γενιά. Τη νεολαία της κρίσης του καπιταλισμού που τότε ξεσπούσε και τώρα συνεχίζει αμείωτη να δολοφονεί τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας. Οι μαθητές, οι φοιτητές και ο εργαζόμενος λαός αντέδρασε, σήκωσε κεφάλι και ξεσηκώθηκε κατακλύζοντας τους δρόμους ολόκληρης της χώρας. Φωνές γεμάτες οργή και αγανάκτηση ενάντια στη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

Δε συγχωρούμε
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε κλονίστηκε και λίγο καιρό μετά ανατράπηκε αδυνατώντας να συγκρατήσει το θυμό που βρήκε αφορμή να ξεσπάσει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα σα τραγωδία και σα φάρσα. Οι ίδιοι που κυβερνούν τη χώρα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και σε συνεργασία με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ διαλύουν τα δικαιώματα και το μέλλον μας. Ο τραγικός θάνατος της 13χρονης Σάρας δεν είναι απλά μία «παράπλευρη απώλεια» της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής, φέρνει στο φως τις συνθήκες που βιώνει καθημερινά ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού. Αφήνουν τα σχολειά ανήμπορα να λειτουργήσουν και τις οικογένειές μας στο χείλος της εξαθλίωσης. Απολύουν τους καθηγητές μας και μας οδηγούν στην υπερεξειδίκευση και την ελαστική εργασία. Δίνουν λεφτά στις τράπεζες και τις πολυεθνικές, ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την υγεία. Αδιαφορούν για τους χιλιάδες φτωχούς και άστεγους που δε θα τη βγάλουν φέτος το χειμώμα και θα παραδοθούν στην παγωνιά. «Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» φώναζαν τα μαθητικά μπλοκ το δεκέμβρη του ’08 και είναι η ώρα τώρα στην πραγματικότητα να το επιβάλλουν και στην πράξη.
Θα νικήσουμε
Το ρήγμα που άνοιξε για πρώτη φορά στον καιρό της κρίσης πέντε χρόνια πριν μένει ακόμη ανοιχτό. Οι πληγές του συστήματος δεν έχουν επουλωθεί, έχουν βαθύνει με τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια. Η γενιά μας στο πλάι ολόκληρης της κοινωνίας καλείται να δώσει ένα τέλος στην ανέξοδη πορεία που ακολουθούν οι «πάνω» και να επιβάλλει το δίκιο και τις ανάγκες των «κάτω». Των φοιτητών και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια που αγωνίζονται και απεργούν για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Των απολυμένων, των ανέργων και όλων των καταπιεσμένων που τους αφαιρείται κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.
Θα διαλέξουμε το δρόμο του αγώνα ενάντια στο μέλλον της υποταγής, του εφησυχασμού και του ατομισμού. Θα αψηφήσουμε την κρατική καταστολή και τη βία των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Δε μας τρομοκρατούν τα τσιράκια των αφεντικών με τις απειλές και την προπαγάνδα τους, τα «Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης». Θα εξεγερθούμε και μαζί με εργαζόμενους και τον αγωνιζόμενο λαό θα ρίξουμε το μαύρο μέτωπο κυβερνήσεων-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-Κεφαλαίου. Θα κατακτήσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση, την εργασία και την ελευθερία και ένα άλλο κόσμο πλασμένο να υπηρετεί τα όνειρα και τις ανάγκες μας!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12, ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
6december

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers