Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?!!!

Διαγκωνίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη βουλή για το ποιός θα επιδείξει την καλύτερη κοινοβουλευτική "τρικλοποδιά" στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση της ψήφισης του αντιασφαλιστικού.
Δημοψήφισμα απο τον ΣΥΡΙΖΑ,πρόταση μομφής απο το ΠΑΣΟΚ.Κινήσεις που δέν έχουν καμία αξία για τον κόσμο της εργασίας αφού δέν συνοδεύονται απο την απαραίτητη δράση της κοινωνίας.Αφού σπέρνουν αυταπάτες σχετικά με την ανατροπή του νόμου μέσα απο κοινοβουλευτικές διαδικασίες ή άλλου είδους θεσμικά κόλπα.Εκτός αυτού τελικά ενισχύουν και νομιμοποιούν την κυβέρνηση,όχι μονάχα στην ψήφιση του νόμου αλλά και την άνετη συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής της μετά το τέλος αυτής της διαδικασίας,αφού θα έχει στην "κατοχή"της καί την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.
Η μοναδική αξία αυτών των κινήσεων δέν έχει να κάνει με το ζητούμενοπου που είναι η ανατροπή του νόμου.Είναι "τζάμπα μαγκιές",μεταχρονολογημένες -ακάλυπτες-επιταγές με ημερομηνία λήξης τις επόμενες εκλογές.
Την ίδια στιγμή τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αρχίζουν να διαδίδουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης,όπου μεταξύ άλλων σχεδιάζει νέο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις,ωράριο,ελαστασφάλεια,αύξηση ορίου απολύσεων,νέες μορφές ασφάλισης και άλλα ενδιαφέροντα μέτρα εναρμόνισης με την "Πράσινη Βίβλο" της Ε.Ε,που σιγά-σιγά βγαίνουν στο φώς και αρχίζουν να καλλιεργούν το έδαφος για την εφαρμογή τους.
Παράλληλα με τη διαδικασία των εκποιήσεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση κάνει το περιβάλλον για το εργατικό κίνημα καθαρά πολεμικό.
Και ενώ θα περίμενε κανείς τα κορυφαία συνδικάτα να αξιοποιήσουν το χρονικό περιθώριο που δημιουργούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες,η ΓΣΕΕ υπογράφει νέα 2χρονη συμφωνία με τον ΣΕΒ αφοπλίζοντας ηθικά και πολιτικά όλους τους κλάδους που σήκωσαν το βάρος της πάλης ενάντια στο ασφαλιστικό.
"Σύμφωνο εργασιακής ειρήνης" το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δασκαλόπουλος,ενώ,κατα τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ είναι "καλή η συμφωνία" που αυξάνει κατα 60 e τον κατώτερο μισθό απο το Μάϊο του 2009,ενώ οι φετινές αυξήσεις θα είναι 3,45% απο 1/1/08 και 3% απο 1/9/08.
Άν νόμος είναι το δίκιο των εργαζομένων η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό εκτός νόμου!!.

Powered by ScribeFire.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers