Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ


Η μεγαλειώδης και μαχητική παρέμβαση του εργαζόμενου λαού με τις συγκεντρώσεις και τις απεργίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αποκαλύπτει με τον ποιό κραυγαλέο τρόπο το ρόλο και την δύναμη που έχει στα χέρια του ο κόσμος της εργασίας. Όταν καταφέρνει να αναστέλλει την ομαλή ροή της κοινωνίας να αναστατώνει τους κρατούντες και τους μηχανισμούς τους.Το είδαμε στην απεργία της Εθνικής,της ΔΕΗ,των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στα Λιμάνια.
Η ίδια δύναμη είναι που μπορεί να ξεσκεπάσει το παραμύθι που παίζεται στο κοινοβούλιο.
Απο χτές το πρωί,η κυβέρνηση σάν κοινός απατεώνας,επιχειρεί να περάσει με τις ποιό σύντομες διαδικασίες το εξάμβλωμα που με φιλότιμο,παρά τις οριακές της δυνατότητες ,προσπαθεί να υποστηρίξει η ΦΑ.ΠΑ Πετραλιά.Ούτε ο... ηγέμόνας δέν έκανε τον κόπο να υποστηρίξει το εν λόγο ν/σ,φυλατόμμενος απο τους image makers και τους συμβούλους επικοινωνίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πρόταση Αλαβάνου για δημοψήφισμα.Πρόταση που εάν προχωρήσει,αν μή τι άλλο φαίνεται να διατηρεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας τη δυνατότητα ανατροπής του Νόμου.
Με αυτή την έννοια είναι εξέλιξη που μπορεί να αξιοποιηθεί απο το εργατικό κίνημα για την συνέχιση της πάλης, και των απεργιών για την οριστική του ανατροπή.
Το γεγονός όμως,ότι εξαρτάται τελικά απο τους κυβερνητικούς βουλευτές,παρά την αποδοχή της πρότασης απο ΚΚΕ και ΛΑΟΣ δέν φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα ώς προς την τελική έκβαση της πρότασης Αλαβάνου.To γεγονός πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση το ποιό πιθανό είναι να αποτελέσει τη έξοδο κινδύνου για τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία για να καταφύγει στην γνώριμη θαλμπωρή των θεσμικών αντιδράσεων και μακριά απο την μαζική και οργανωμένη αντίσταση.
Θα είχε όμως διαφορετική αξία ακόμη και η αποδοχή της πρότασης απο το ΠΑΣΟΚ,εάν συνοδεύονταν απο μία διαφορετική πρακτική απο τις κορυφαίες συνδικαλιστικές ενώσεις που ελέγχουν.
Εάν δέν άφηναν για παράδειγμα χτές ακάλυπτα τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους που αρνήθηκαν να συναινέσουν στην συμμετοχή σε μία εκδήλωση που μοιραία συμβόλιζε την αυλαία των κινητοποιήσεων ενάντια στο Νόμο.
Εάν βιαστικά δέν έριχναν τίτλους τέλους στο έργο που δυστυχώς και πάλι ήταν οι κομπάρσοι.
Η ψήφιση του νόμου αντικειμενικά αναβαθμίζει σε πολιτική την πάλη του εργατικού κινήματος για την κατάργησή του. Με αυτό το κρατούμενο και με δεδομένη τη θέληση της κοινωνικής πλειοψηφίας ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον μπλογκ το παρακολουθώ εδώ και λίγες μέρες.

Δεν ξέρω αν γράφω καλά εδώ όμως να ενημερώσω:

Η συγκέντρωση που είχε καλεστεί για σήμερα έξω από το βιβλιοπωλείο "ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" που είχαν καλέσει τα σωματεία: ΣΒΕΟΔ και Βιβίο-Χάρτου για την ανάκληση απόλυσης συναδέλφου εξωτερικού υπαλλήλου την επόμενη μέρα της συμμετοχής του στην απεργία της 13ης/3ου έληξε με επιτυχία. Η εργοδοσία υποσχέθηκε την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.

Στη συγκέντρωση-αποκλεισμό του βιβλιοπωλείο συμμετείχαν γύρω στα 100 άτομα.

AddThis Smart Layers