Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Με τη Δημοκρατία του κινήματος απέναντι στη Δικτατορία του Κεφαλαίου


Ολες οι γερασμένες δυνάμεις του σκότους και της συντήρησης, που κυριαρχούν και εξουσιάζουν αυτόν τον τόπο έχουν κινητοποιηθεί για να κατασπαράξουν,ότι ζωντανό -δυναμικό και ανεξάρτητο χαλάει τη βιτρίνα της συνταγματικής τους τάξης,ότι ραγίζει τη βιτρίνα της κοινοβουλευτικής τους χούντας.
Με επικεφαλή τον επίστρατο πρωθυπουργό του κεφαλαίου να ξεπληρώνει  μία-μία με τη μορφή νομοσχεδίων τις "επιταγές" που έλαβε απο τους εργοδότες του,για να συσωρεύσουν περισσότερα κέρδη,μεγαλύτερη πολιτική δύναμη και οικονομική ισχύ στην περιοχή, βυθίζοντας την τεράστια κοινωνική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας στο σκοτάδι της  εκμετάλευσης,στη σύγχρονη αθλιότητα και τη γενικευμένη ανασφάλεια,
Ακυρώνοντας στην πράξη,κάθε κανόνα στοιχειώδους δημοκρατικής διακυβέρνησης,αγνοώντας επιδεικτικά και προκλητικά την έκφραση της ζωντανής λαϊκής θέλησης,έτσι όπως εκφράζεται απέναντι σε μέτρα και νόμους της κυβέρνησής του,οι μόνοι που "απολαμβάνουν" τα αγαθά της "δημοκρατίας", είναι αυτοί, για τα συμφέροντα των οποίων κυβερνά.
Τον ΣΕΒ,τα συγκροτήματα του τύπου και τους καναλάρχες,το σύνολο του ποιό αντιδραστικού και αδίστακτου τμήματος της αστικής τάξης.
Ποιά είναι η δημοκρατία που επικαλούνται,όταν χιλιάδες εργαζομένων αντιδρούν στην ασφαλιστική μεταρύθμιση,όταν η πλειοψηφία των φοιτητών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συγκρούεται με τη κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής ενάντια στο νόμο πλαίσιο,όταν χιλιάδες εργαζομένων απεργούν και αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις στα Λιμάνια,στον ΟΤΕ,στις τράπεζες και στους ΟΤΑ;
Απο το ποιό μικρό,μέχρι και το ποιό μεγάλο αίτημα της κοινωνίας,απορρίπτεται,διασύρεται,καταστέλεται εάν αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική.
Δέ διστάζουν να ακυρώνουν στην πράξη ακόμη και  το σύνταγμα στο  οποίο ορκίζονται για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιάς χούφτας αεριτζήδων, που θα βαφτίσουν κολέγια και κέντρα ελευθέρων σπουδών τα παραρτήματα δευτεροκλασάτων "πανεπιστημίων",που θα ανοίξουν στην Κάννιγος και την 3ης Σεπτεμβρίου.

Το μόνο που εισπράτει όποιος αντιδρά, είναι η βία και η  καταστολή απο το κράτος,ο διασυμός,τα ψέματα,η παραπλάνηση,και η διασπορά του φόβου,απο τα ΜΜΕ,η υποταγή η συνδιαλλαγή και ο αποπροσανατολισμός απο τα κοινοβουλευτικά κόμματα,η φοβία,η διάσπαση,η ενσωμάτωση η απογοήτευση και η αδράνεια απο τα συνδικάτα.

"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ"!!
Αυτή είναι η φιλοσοφία του νεοφιλελεύθερης πολιτικής εκφρασμένη  απο τον υπουργό της Παιδείας.
Και εκφράζεται έτσι όχι μόνο επειδή είναι στορικά η αντίληψη της μισητής  δεξιάς, αλλα επειδή είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου.
Επειδή πλέον το κεφάλαιο έτσι μονάχα μπορεί να κυβερνά.
Όταν η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας είναι τόσο καθολική,όταν η εκμετάλευση είναι τόσο εκτεταμμένη και βαθιά,όταν οι δυσκολίες στην καθημερινότητα είναι τόσο πολλές και δυσβάσταχτες, η διακυβέρνηση δέν μπορεί παρα να είναι αμείλικτη,στυγνή,βάρβαρη και αταλάντευτη απένατι σε κάθε σπίθα που "σκαει μύτη" και μπορεί να γίνει πυρκαγιά.Αυτό είναι ο εφιάλτης τους.
  • Γι'αυτό και ο άλλος πυλώνας της εξουσίας του κεφαλαίου,το ΠΑΣΟΚ,αδυνατεί να ψελίσει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό απο τη Ν.Δ.Γι'αυτό  και έβαλαν τον κακομοίρη πρώην αριστερό,πρώην αγωνιστή,πρώην υπουργό Μπίστη να καταγγείλει ώς "αριστερή ΕΚΟΦ", τους φοιτητές που αντιδρούν στο νόμο πλαίσιο.
  • Γι'αυτό η τελευταία έκρηξη στα Πανεπιστήμια συνάντησε τη σθεναρή αντίδραση του ΚΚΕ, ώς βασικός διεκδικητής   του  ρόλου της ενσωμάτωσης  της λαϊκής αγανάκτησης σε κοινοβουλευτικά πλαίσια και αποκλειστικός εκφραστής της τάσης υποταγής των εργαζομένων στην  αστική κυριαρχία.Γι'αυτό έλαβε τα εύσημα απο την κυβέρνηση και τον αστικό τύπο για τη στοίχησή του πίσω απο αυτά και απέναντι στην ενεργητική αντίδραση των φοιτητών στο νόμο πλαίσο.
  • Γι'αυτό ακόμη και η "επεισοδιακή" συμμετοχή του ΣΥΝ στο κίνημα ενεργητικής αντίδρασης στο νόμο πλάισιο   συνοδεύτηκε απο ταλαντεύσεις,διγλωσσία,εσωτερική υπονόμευση και διαβεβαιώσεις στην κυβέρνηση για την νομοταγή συμπεριφορά των μελών του.
  • Γι'αυτό και τα συνδικάτα που ελέγχουν είναι με τη "μάνικα στο χέρι",για να σβήνουν τη λαϊκή οργή,να πνίγουν τη εργατική αγανάκτηση και να σπέρνουν την μαζική απογοήτευση.
  • Γι'αυτό και τα Μέσα Μαζικής Επιβολής έχουν μετατραπεί σε γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού και οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι σε έμμισθους υπάλληλους του Μαξίμου.Γι'αυτό διασύρουν το κίνημα των φοιτητών και δέν ντρέπονται να ταυτίζουν, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, μία εγκληματική (σε βάρος των φυλάκων του ΑΠΘ) ενέργεια όπως τόσες άλλες που θάβονται στα αστυνομικά συρτάρια,με τους αγωνιζόμενους φοιτητές.
Δέν πετάμε στα σύννεφα,γνωρίζουμε -επειδή ζούμε-τις δυσκολίες και τις αναστολές που φράζουν τους δρόμους της μαζικής και συλλογικής αντίδρασης.
Αρνούμαστε όμως να αναπαράγουμε την απογοήτευση και να υποταχθούμε στη μιζέρια της αθλιότητας που μας επιβάλλουν.
Ναί !!Είμαστε με αυτούς που "έκλεβαν" τις κάλπες .!!
Γιατί δέν είμαστε με αυτούς που κλέβουν τη ζωή και τα όνειρα εκατομμυρίων.Δέν είμαστε με αυτούς που βγάζουν δισεκατομμύρια ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία.
Δέν είμαστε με αυτούς που ενώ υποκριτικά εμφανίζονται ώς θεματοφύλακες του νόμου και της τάξης,την ίδια στιγμή συναλλάσονται με τον υπόκοσμο.
Δέν είμαστε με τους Βγενόπουλους και τους Κεφαλλογιάννηδες.  
Ούτε  με τους μιζαδόρους των κομμάτων και των κρατικών οργανισμών που τα άρπαζαν απο τη SIΕMENS για να τα χώνουν στα κομματικά ταμεία και τους προσωπικούς τους λογαριασμούς.
Είμαστε με όλους αυτούς που υπερασπίζονται την ουσία και το περιεχόμενο της εργατικής Δημοκρατίας και του λαϊκού ελέγχου,έτσι όπως εκφράζεται μέσα απο τις άμμεσες,ζωντανές, πρωτογενείς και αδιαμεσολάβητες διαδικασίες των εργαζόμενων και της νεολαίας,στις γενικές συνελεύσεις,τις επιτροπές αγώνα,τις απεργιακές επιτροπές.
Αρνούμαστε να υποταχθούμε στην περιοδική "δημοκρατία" που μας ζητάει τη γνώμη κάθε τέσσερα χρόνια για να την "κατασπαράξουν" μέσα σε λίγα 24ωρα, μέσα απο ψέμματα,μαζικούς εκβιασμούς και αυταπάτες.
Αρνούμαστε να γίνουμε τηλεοπτικές καρικατούρες  ακτιβισμού που εκτονώνουν τον -δίκαιο-θυμό τους αποκλειστικά και μοναχικά  απέναντι σε κάθε εκφραστή (πραγματικό ή φανταστικό)της εξουσίας.
Δέν φοράμε κουκούλα,όχι επειδή δέν φοβόμαστε να μήν μας αναγνωρίσουν οι χαφιέδες που έχουν γεμίσει τους δρόμους και τις διαδηλώσεις,αλλα επειδή έχουμε το πρόσωπο καθαρό απέναντι σε αυτό που υπερασπιζόμαστε με όποιο τρόπο και άν το κάνουμε.
Θα ήταν πολύ βολικό να εκτονώναμε την αντίδρασή μας απέναντι στην αθλιότητα της καθημερινότητας ώς τηλεοπτικοί καταναλωτές, "αγανακτισμένοι πολίτες" του καναπέ,αναγνωρίζοντας την αδικία και την εκμετάλλευση μέσα απο τα λόγια του Λαζόπουλου παρέα με τη Γ.Αγγελοπούλου και άλλες κυρίες του Κολωνακίου.
Είμαστε όμως εδώ για να δίνουμε τη μάχη για ουσιαστική,βαθιά και αληθινή δημοκρατία,στους χώρους εργασίας,στα αμφιθέατρα και τις γειτονιές,όπου η ζωή ,το μέλλον και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια το απαιτούν.
Είμαστε εδώ για να κρατάμε ζωντανό το όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Επειδή η δυνατότητα για την ανατροπή της κοινωνίας της εκμετάλευσης θα είναι πάντα παρούσα και υπαρκτή,σε κάθε αγώνα,σε κάθε απεργία σε κάθε αντίδραση στο κράτος το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Επειδή δέν θεωρούμε ότι η επανάσταση είναι μιά έκρηξη μακρινή και ονειρεμένη,αλλα μία διαδικασία σημερινή και επίκαιρη.
Επειδή δέν πιστεύουμε ότι στο όνομά της μπορούμε να συμβιβαζόμαστε,να υποκύπτουμε και να συμμαχούμε με την αστική πολιτική.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers