Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Φύλακες Παντού...! και Πάντα?

Ενώ το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει να βρίσκεται στο "μάτι του κυκλώνα" της παραπληροφόρησης και της συκοφάντησης απο ολόκληρο το καθεστωτικό κατεστημένο, ο σημερινός Ριζοσπάστης(5/6/08) αφού ρίχνει τα γνωστά στολίδια στα ΕΑΑΚ και τους φοιτητές της ΑΡ.ΕΝ,αναφέρει το αίτημα για πρόσληψη φυλάκων για το ΠΑ.ΜΑΚ.!
Δέν αναφερόμαστε βέβαια για το αυτονόητο που έχει να κάνει με το γεγονός ότι αντί να βρίσκεται στο μπλοκ του αγώνα της ανατροπής του νόμου πλαίσιο,βρίσκεται απέναντί του.
Αυτό είναι θέμα που θα απασχολήσει τις συνδιασκέψεις της σπουδάζουσας της ΚΝΕ.
Αναφερόμαστε στο προβοκατόρικο "αίτημα" που προβάλλει εν μέσω κινητοποιήσεων του κινήματος,για πρόσληψη φυλάκων,αναπαράγοντας με τον τρόπο αυτό τη φιλολογία της κυβέρνησης και των κύκλων εκείνων που επιβουλεύονται την ουσία και το περιεχόμενο του  πανεπιστημιακού ασύλου.
Είναι προφανές ότι κανέναν, και πρίν απ'όλα το ίδιο το φοιτητικό κίνημα, δέν εξυπηρετεί η προβολή "αιτημάτων" που αφ'ενός εκτρέπουν τη συζήτηση στο έδαφος του αντιπάλου και αφ'ετέρου προσχωρούν στην λογική που υπονοεί την αδυναμία των φοιτητών να υπερασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο.
Εμείς απλά θέλουμε να καλέσουμε όλους τους φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί στην πολιτική γραμμή της παθητικότητας απέναντι στο νόμο πλαίσιο που ακολουθεί η ηγεσία της ΚΝΕ-ΚΚΕ.
Ας αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στη συγκυρία και ας αποφασίσουν να ταχθούν,με το τρόπο που εκείνοι αντιλαμβάνονται,στο μέτωπο του αγώνα και της μαχητικής ακύρωσης του νόμου πλαίσιο και της υπεράσισης του ασύλου,ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και  αντιπολίτευσης.
Ας σκεφτούν εάν είναι αρκετό μία διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας να ανατρέψει το νόμο μιάς αυταρχικής και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης.
Εάν  στο εργατικό κίνημα το ΠΑΜΕ εξυπηρετεί -όπως υποστηρίζουν-την έκφραση μιάς ταξικής-αγωνιστικής πρακτικής απέναντι στη συμβιβασμένη ΓΣΕΕ,η γενίκευση αυτής της λογικής (με τις χωριστές διαδηλώσεις καί το "φοιτητικό ΠΑΜΕ" που ζυμώνεται) στο φοιτ.κίνημα,ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετεί όταν μάλιστα αυτό γίνεται απο θέσεις άμυνας απέναντι σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers