Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!


Η εργοδοσία της εταιρείας S-800 TELEPERFORMANCE προχώρησε την Τρίτη 24 Ιουνίου στην απόλυση του συναδέλφου Ορέστη Κώτσια. Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία της εταιρείας, με διάφορες προφάσεις, προχώρησε σε μετακινήσεις εργαζόμενων σε άλλα τμήματα, ωθώντας τους σε παραίτηση.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Προχώρησε στη μη ανανέωση συμβάσεων και απέστειλε εκατοντάδες προειδοποιήσεις-απειλές περί επιβολής προστίμων και παρακράτησης ημερών εργασίας που έχουν δουλευτεί(!) χτυπώντας ευθέως τη συλλογική σύμβαση. Ταυτόχρονα, εξανάγκαζε εργαζόμενους να συντάσσουν εκθέσεις αξιολόγησης της συμπεριφοράς(!) των υφισταμένων συνάδελφων τους. Το κλίμα αυτό του αυταρχισμού ήρθε να προστεθεί στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας (ακανόνιστες βάρδιες, ατελείωτες ώρες μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή με ένα μικρόφωνο και ένα ζευγάρι ακουστικά, ασταμάτητη ομιλία σε ένα κουβούκλιο ένα επί ένα, με επικίνδυνο για τη υγεία περιβάλλον και με μερικά λεπτά διάλειμμα για κολατσιό και τουαλέτα).

Στη πολιτική της εργοδοσίας για περισσότερη δουλειά, με μισθούς πείνας και κανένα δικαίωμα, ήταν αρκετές οι φορές που ο συνάδελφός μας Ορέστης βρέθηκε αντιμέτωπος, υπερασπιζόμενος τα εργασιακά του δικαιώματα και απαιτώντας την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης των Ιδιωτικών Υπαλλήλων γι’ αυτόν και τους συναδέλφους του.

Η ανάγκη αντίστασης στις απίστευτες συνθήκες, αλλά και το αντιασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης, οδήγησε εκατοντάδες νέους εργαζόμενους από τον κλάδο των τηλεφωνικών υπηρεσιών να συμμετέχουν στις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, υπερασπιζόμενοι τα αναφαίρετα δικαιώματά τους στη δουλειά, το μισθό, την περίθαλψη, τη σύνταξη παίρνοντας οι περισσότεροι την πρώτη γεύση της αξίας της συλλογικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία.

Η εργοδοσία της εταιρείας S-800 TELEPERFORMANCE θέλησε να πάρει τη ρεβάνς και να εκδικηθεί τους συναδέλφους οι οποίοι πρωτοστάτησαν σε αυτό τον αγώνα. Με την απόλυση του Ορέστη προσπαθεί να “απαλλαγεί” από ένα δυναμικό που αναδείχτηκε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των ανώτερων και που φώναξε ότι ο εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι δούλος. Η εργοδοσία της εταιρείας, αντί να βελτιώσει τις άθλιες συνθήκες δουλειάς των χιλιάδων εργαζομένων της, αποφάσισε να «κλείσει το στόμα» σε όσους με το κεφάλι ψηλά παλεύουν για να τις βελτιώσουν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΚΩΤΣΙΑ που έχει σαν στόχο:

- την επαγγελματική και προσωπική εξόντωση του συναδέλφου.

- τη διαιώνιση των απαράδεκτων συνθηκών δουλειάς χιλιάδων νέων εργαζόμενων - δούλων.

- τον παραδειγματισμό και τον εκφοβισμό όλων των συναδέλφων.

- να σπάσει τη συναδελφικότητα των εργαζομένων και τη συνδικαλιστική τους δράση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας κόντρα στο ξεζούμισμα, την πειθάρχηση και την υποταγή.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (ομοσπονδίες, σωματεία), τις εργατικές συλλογικότητες, τοπικούς φορείς και κάθε εργαζόμενο να υπερασπιστούν το συνάδελφο απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης.

Να σηκωθεί ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που θα υπερασπιστεί τους χιλιάδες νέους εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την πολιτική της εταιρίας S-800 TELEPERFORMANCE.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΘΗΣΕΩΣ 330 - ΚΑΛΛΙΘΕΑ)

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 7:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, 3:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers