Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Μεγάλη εκλογική επιτυχία της Εργατικής Αλληλεγγύης!!

      

Κοζάνη 29/9/2008

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων επιβεβαιώνουν την ορθότητα της αγωνιστικής ταξικής γραμμής και τακτικής του συνδικάτου.
Οι εργαζόμενοι προσήλθαν μαζικά στις κάλπες παρά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Δημιουργούνται νέες δυνατότητες ανάπτυξης ισχυρού, ανεξάρτητου, ταξικού, αγωνιστικού κινήματος στην περιοχή.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν βροντερό παρόν στις εκλογές του συνδικάτου ανεβάζοντας κατά 50% την συμμετοχή σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2005 και την εκλογή αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια όργανα, επιβραβεύοντας έτσι τους αγώνες και την ταξική γραμμή του συνδικάτου το προηγούμενο διάστημα. Μια γραμμή που υπερασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων (μόνιμων, έκτακτων και εργολαβικών) αλλά και των κατοίκων της περιοχής που πλήττονται από την ανεργία και την ρύπανση του περιβάλλοντος.

Μια γραμμή που τάσσεται σταθερά και αταλάντευτα ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στην ιδιωτικοποίηση-μετοχοποίηση και διάλυση της ΔΕΗ, ενάντια στην ερήμωση και την απαξίωση της περιοχής και των κατοίκων σε αντίθεση με τα γραφειοκρατικά, εργοδοτικά συνδικάτα που όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά πολλές φορές συνέβαλαν στην χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, στην απαξίωση της ΔΕΗ και των κατοίκων.

Η «Εργατική Αλληλεγγύη» παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων κατάφερε να φέρει στην πρώτη γραμμή σοβαρά ζητήματα που θάβονταν επιμελώς από το πολιτικό κατεστημένο και τον υποταγμένο συνδικαλισμό όπως είναι το θέμα το περιβάλλοντος και των δίκαιων εργασιακών σχέσεων, της καταδίκης της χώρας μας και από το Συμβούλιο της Ευρώπης, την δημιουργία της 5ης βάρδιας στα Ορυχεία κλπ.

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και η εμπιστοσύνη τους στο συνδικάτο, δημιουργεί νέες μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης ταξικού αγωνιστικού κινήματος που θα αντιπαλέψει τις πολιτικές που έρχονται και θέλουν την πλήρη παράδοση της ενέργειας στην ιδιωτική κερδοσκοπία, την εγκατάλειψη και την ερημοποίηση της περιοχής και την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών και ασφαλιστικών σχέσεων.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις εκλογές αλλά και αυτούς που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν λόγω των γνωστών πιέσεων και υποσχόμαστε ότι το συνδικάτο μας θα βρίσκεται δίπλα τους στην πάλη για την λύση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων τους, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.


Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers