Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Η ΝΔ ΜΑΤωσε το Ελληνικό


Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης της ΝΔ, του περιφερειάρχη Ηπείρου Πανοζάχου , του νομάρχη Ιωαννίνων Καχριμάνη, του εισαγγελέα Ιωαννίνων και του αστυνομικού διευθυντή επανίδρυσαν το δεξιό τρομοκρατικό κράτος στο χωρίο Ελληνικό στα Γιάννενα.
Κτυπώντας βάναυσα τους κατοίκους του χωριού, προπηλακίζοντας και δέρνοντας γέρους και γυναίκες. Καταδιώκοντας τους αλληλέγγυους πολίτες από Γιάννενα – μέλη τοπικών κινήσεων υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων, της φύσης και δημοτικής περιουσίας.Αυτός ο στρατός κατοχής- με τις υπεράριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ, σε σχέση με τους κάτοικους και τους αλληλέγγυους πολίτες που αντιστέκο- νταν- είχε ως στόχο - που τελικά επιτευχθεί- να εγκαταστήσει τον εργολάβο, για την δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Σε μια περιοχή που ήταν η πιο ακατάλληλη - ενός καταλόγου περιοχών – μιας πλήρους αφερέγγυας επιστημονικής» μελέτης.

Μιας«επιστημονικής» μελέτης που οι περιοχές χωροθέτησης των ΧΥΤΑ αλλάζανε ανάλογα με τις πολιτικές παρεμβάσεις.
Επιλέγοντας εν τέλει να φορτώσει την χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στο πιο «αδύνατο κρίκο», τόσο της αμφισβητούμενης μελέτης, όσο και πολιτικά.
Βλέποντας την παγίδα που τους είχαν στήσει, οι κάτοικοι του Ελληνικού και δημοτικές αρχές του Δήμου Κατσανοχωρίων στο οποίο ανήκει το Ελληνικό πρότειναν μια άλλη περιοχή για την κατασκευή ΧΥΤΑ εντός του Δήμου.
Και όμως η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τοπικά επιτελεία της αρνήθηκαν αυτή την εναλλακτική επιλογή και με την επέμβαση των ΜΑΤ έκαναν πρωτοφανή επίδειξη ισχύος.Στέλνοντας ένα μήνυμα στην κοινωνία, σε μια περίοδο πολύπλευρης κρίσης: Εμείς έχουμε το ντέφι και θα χορέψετε όπως θέλουμε εμείς.
Ένα είναι το σίγουρο, δεν θα τους περάσει, οι λαϊκοί αγώνες θα τους στείλουν στον αγύριστο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers