Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Πυκνώνουν τα σύννεφα του ταξικού πολέμου.


Μιά-μιά "σκάνε οι ειδήσεις,σχεδόν καθημερινά για απολύσεις,κλεισίματα εταιριών,για φαινόμενα αυταρχισμού και εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε χώρους δουλειάς.
Κλωστήρια Νάουσας,Altec,Λαναράς,Intarcom,Manco, Πατάκης, Wind και ποιός ξέρει ποιό θα είναι το επόμενο κανόνι που θα σκάσει στην ελεύθερη (απολύσεων και ασυδοσίας)αγορά.
Tαυτόχρονα,η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα φαίνεται να αρχίζουν να εγκαθίστανται στην ημερήσια διάταξη και να δυσκολεύουν τη δυνατότητα δυναμικής εισόδου στο προσκήνιο της "πραγματικής οικονομίας", των πραγματικών αναγκών των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Πρίν η ψυχολογική βία των αστικών μηχανισμών εξουσίας,της κυβέρνησης και των ΜΜΕσων,σπείρουν τον πανικό και την απογοήτευση,πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες και να διαμορφωθούν οι όροι και οι χώροι υποδοχής που θα διευκολύνουν τον αγώνα,θα δημιουργούν γεγονότα καικλίμα αυτοπεποίθησης φέρνοντας στο προσκήνιο τα εργατικά συμφέροντα.
Όσο απαραίτητες και αναγκαίες είναι οι χωριστές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες ενάντια στις απολύσεις και τις εργοδοτικές επιθέσεις, άλλο τόσο αναγκαγκαίες πρέπει να γίνουν οι αναζητήσεις για περισσότερο μόνιμες,σταθερές και οργανωμένες μορφές παρέμβασης,αληλλεγγύης και στήριξης των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers