Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ALTEC


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου επρόκειτο να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ των εργαζομένων της Altec Telecoms και των εκπροσώπων του Ομίλου Altec. Η συμφωνία στην οποίαν είχαμε έρθει προέβλεπε:

-Διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε όσους εργαζόμενους επιθυμούν να παραμείνουν στην εταιρεία.

-Πληρωμή όλων των νόμιμων και δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Δυστυχώς, όμως, η Διοίκηση του Ομίλου για ακόμη μία φορά άλλαξε γνώμη. Η υπογραφή της συμφωνίας ανεβλήθη επ' αόριστον, με το πρόσχημα ότι η τράπεζα μπλόκαρε τα χρήματα με τα οποία επρόκειτο να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα μας. Κι αυτό μας ανακοινώθηκε εν είδει “αιφνίδιας εξέλιξης” την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας, ενώ είχαμε δώσει στη Διοίκηση περιθώριο δύο εβδομάδων προκειμένου να συνταχθεί το τελικό κείμενο, να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες και να βρεθούν οι πόροι για να υλοποιηθεί το – αμοιβαία συμφέρον και για τις δυό πλευρές – σχέδιο λύσης.

“Ίσως σήμερα, ίσως τη Δευτέρα, ίσως σε 10 μέρες” ήταν η απάντηση που πήραμε απ' τους αμήχανους εκπροσώπους της Διοίκησης, όταν τους ρωτήσαμε πότε προβλέπουν να ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα. Ίσως, πάλι, να μας κοροϊδεύουν περιμένοντας την μέρα όπου θα βγει η απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου, οπότε και θα χαθούν όλες οι θέσεις εργασίας όπως και τα δεδουλευμένα μας.

Επειδή λοιπόν με τα “ίσως” δε γεμίζει η κατσαρόλα ούτε εξοφλούνται οι λογαριασμοί,

σήμερα 15/12/2008 προχωρήσαμε σε κατάληψη των γραφείων τoυ Ομίλου Altec, μέχρις ότου ο κ. Αθανασούλης κι οι λοιποί μεγαλομέτοχοι του Ομίλου αποφασίσουν να ξεμπλοκάρουν το πορτοφόλι τους και να πληρώσουν στους εργαζόμενούς τους τα από τον νόμο προβλεπόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers