Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Στους Δρόμους του Αγώνα Βαδίζουμε ΞΑΝΑ!!


Σήμερα 4/12 πανελλαδική πορεία των Φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην αναγνώριση των ΚΕΣ και το νέο νόμο-πλαίσιο. Προσυγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια.
Κόντρα στις παρακρατικές επιθέσεις των επιγόνων των «Ρέιντζερς» και των Κενταύρων» (επίθεση 150 κρανοφόρων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στον πολιτικό χώρο του σχήματος της ΕΑΑΚ Γεωπονίας Θεσσαλονίκης στις 22/11 με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 συντρόφων, εμπρησμός του στεκιού του Φ.Σ. ΗΜΜΥ ΕΜΠ τα ξημερώματα του Σαββάτου) , κόντρα στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού της «κοινής γνώμης» (βλέπε το ρεσιτάλ υστερίας και παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕξαπάτησης με αφορμή τα πρόσφατα , μεμονωμένα και καταδικαστέα, περιστατικά στο Παιδαγωγικό και το Πολιτικό) το φοιτητικό κίνημα ξανά στο προσκήνιο, ξανά στον δρόμο της κλιμάκωσης και του συντονισμού του αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις .

Ελπιδοφόρα έληξε ο γύρος των συνελεύσεων αυτής της εβδομάδας με τις σχολές που τελούν υπό κατάληψη να ξεπερνούν τις 40:

Αθήνα: Πληροφορική και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ, Τοπογράφοι ΕΜΠ, ΣΕΜΦΕ, ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ, Αρχιτεκτονική ΕΜΠ, Νομική Αθήνας, Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Φυσικό, Μαθηματικό, ΑΣΟΕΕ,
Βόλος: Αρχιτεκτονική, Χωροτάκτες Μηχανικοί , ΜΜΒ, Οικονομικό, ΙΑΚΑ, ΠΤΔΕ.
Πάτρα: Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Μηχανικοί Η/Υ, Φυσικό, Ιατρική, Γεωλογικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, Χημικό, Ηλεκτρολόγοι.
Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Αρχιτεκτονική.
Καθώς και 5 σχολές στα Χανιά.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της ΠΚΣ/ΚΝΕ που πιστή στην παράδοση που την θέλει να σαμποτάρει και να καταγγέλλει τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος που αδυνατεί να θέσει υπό τον έλεγχο της,παίζει για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας των μεταρρυθμιστών μέσα στα πανεπιστήμια καταγγέλλοντας γενικές συνελεύσεις, μη στηρίζοντας τα ενωτικά αγωνιστικά πλαίσια, λασπολογώντας χυδαία από τις σελίδες του Ριζοσπάστη ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές και διασπώνταςτο φοιτητικό κίνημα ,σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης. Ακόμα και οι ελάχιστες «αγωνιστικές» πρωτοβουλίες που για το θεαθήναι παίρνει είναι στην λογική της εκτόνωσης και της ανώδυνης για τους κυβερνώντες διαμαρτυρίας, κάτω από την στοργική φτερούγα του Κόμματος πάντα.
http://gortynios.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers