Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων&Καταλήψεων Θεσσαλονίκης


Χιλιάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι μια βδομάδα και πλέον τώρα, σπάμε στο δρόμο την κρατική τρομοκρατία ταράζοντας τα νερά της κοινωνικής συναίνεσης και ειρήνης δείχνοντας την μαχητικότητα και δυναμική αυτού του κινήματος, τη ριζοσπαστικοποίηση μιας γενιάς μέσα από τους μαζικούς μαχητικούς της αγώνες.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς «ειδικούς φρουρούς» τη νύχτα του Σαββάτου αποκαλύπτει μπροστά στα μάτια όλης της κοινωνίας τη πιο βάρβαρη και φονική φύση της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
Τα χέρια των αστυνομικών οπλίστηκαν από την κυβέρνηση των δολοφόνων που φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη.

 Όπως επίσης και από την τεράστια όξυνση της καταστολής που φέρνουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.
Η δολοφονία δεν ήταν ένα ατυχές γεγονός ή μεμονωμένο περιστατικό όπως έσπευσαν να υποστηρίξουν η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι της αστυνομίας. Είναι το επιστέγασμα ενός οργίου καταστολής που επιβάλλει η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές αυτής της πολιτικής όλο το προηγούμενο διάστημα για να τσακίσει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, για να υποτάξει καθολικά και ολοκληρωτικά την αγωνιζόμενη νεολαία με όπλο της την τρομοκρατία. Δεν είναι ο πρώτος νεκρός που σκοτώνεται από τις δυνάμεις της «τάξης» αλλά ο τέταρτος, ακολουθώντας τη νεκρή της Λευκίμμης, τους δύο νεκρούς μετανάστες, που οι δυνάμεις καταστολής δολοφόνησαν, χωρίς να τιμωρηθεί κανένας ένοχος φονιάς.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers