Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Μαζικοί εργατικοί αγώνες για την ανατροπή της κρατικής καταστολής και της πολιτικής που δολοφονεί

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικούς «ειδικούς φρουρούς» του 16χρονου μαθητή στα Εξάρχεια.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή άτυχη στιγμή. Κυβέρνηση και ΕΛΑΣ, έσπευσαν να χρεώνουν τη δολοφονία στην «επιπολαιότητα», το «κακό χαρακτήρα» και τη «ψυχολογική κατάσταση» του αστυνομικού. Θυμόμαστε όμως και βλέπουμε όλοι την κατοχή από τα ΜΑΤ του πεζόδρομου της Μεσολογγίου (Εξάρχεια) που βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου μας. Νύχτα-μέρα οι διμοιρίες και οι περιπολίες της ΕΛΑΣ κάνουν «φρούριο» και κατεχόμενη ζώνη το κέντρο της Αθήνας. Και για να μην ξεφύγει τίποτα, μας «βλέπουν» οι κάμερες παρακολούθησης, ο μεγάλος αδελφός.

Στην πραγματικότητα η δολοφονία αυτή, όπως και πολλές ακόμα τα τελευταία χρόνια, δείχνουν την πιο ακραία εκδήλωση της κυβερνητικής πολιτικής της καταστολής και ποινικοποίησης ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες. Όπως πάντα έτσι και σήμερα, οι κυρίαρχοι (εργοδότες και κυβερνήσεις) για να επιβάλλουν τις επιλογές τους πρέπει να εξασφαλίσουν την παθητικότητα των κυριαρχούμενων (του λαού και των εργαζομένων). Όταν συναντούν αντιδράσεις και αντίσταση, επιστρατεύεται η πυγμή και ο φόβος. Το βιώνουμε πολύ καλά στις απεργίες μας, το ζούμε με τις απολύσεις και την εργοδοτική αδιαλλαξία στον Πατάκη, τα πληρώνουμε όλοι με τους μισθούς πείνας, την εντατικοποίηση και τις αυθαιρεσίες στη δουλειά μας.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers