Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας,αυτό είναι το πρόσωπο της δημοκρατίας


Τέρμα πια!
Η ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 16χρονου από ειδικό φρουρό της αστυνομίας στα Εξάρχεια με μόνη αφορμή την λεκτική αντιπαράθεση με την αστυνομία αποτελεί ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια αυταρχικής θωράκισης του κράτους, ένα στυγερό πολιτικό έγκλημα που εκτέλεσε η Ελληνική Αστυνομία και προετοίμασε η ΝΔ.

Το παραπάνω γεγονός μόνο τυχαίο δε θα έπρεπε να θεωρηθεί.
Η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει, ήδη από τη δολοφονία του μαθητή Μιχάλη Καλτεζά το '85, ότι όταν οι νεολαιίστικοι και μαθητικοί αγώνες βγαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο, τότε είναι και που το ίδιο το κράτος επιλέγει να τους καταστείλει και να τους τρομοκρατήσει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ στις φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων που μόνο από τύχη δεν οδήγησαν σε νεκρούς.

Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, από σφαίρα ειδικού φρουρού, έρχεται ως φυσική συνέχεια της ολοένα και εντεινόμενης αντιλαϊκης και κατασταλτικής πολιτικής των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Μιας πολιτικής που επιλέγει να παρουσιάσει σα διέξοδο από την οικονομική κρίση που η ίδια δημιούργησε, το στραγγαλισμό των λαϊκων εισοδημάτων, τη διάλυση των προσδοκιών της νεολαίας, την ακρίβεια και τη λιτότητα.

Και ενώ όλες αυτές οι επιλογές δε μπορούν να βρούν κανένα σύμμαχο στην κοινωνία και βρίσκουν απέναντι, τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, η κυβέρνηση υιοθετώντας τους τρομονόμους της Ε.Ε. που ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ, επιλέγει να επιστρατεύσει τις πιο βίαιες και φασιστικές πρακτικές ώστε να φιμώσουν τις αντιδράσεις και να σπείρουν κλίμα τρομοκρατίας στο κόσμο του αγώνα.

Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο, δεν μπορούν να κρύψουν ότι αποτελεί από τη μια συνέχεια των πολιτικών επιλογών που οδηγούν σε νεκρούς -όπως φάνηκε με τα θανάσιμα ατυχήματα των εργατών στο Πέραμα, τις δολοφονίες μεταναστών και το δολοφονικό χτύπημα της αγωνίστριας στη Λευκίμμη- από την άλλη αποτελεί και ένα σημείο τομής καθώς μιλάμε για μια κατάσταση όπου αστυνομικές δυνάμεις διατίθενται να δολοφονούν εν ψυχρώ για προληπτικούς λόγους.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
 Οι δρόμοι πρέπει να πλημμυρίσουν από την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων, των φοιτητών και των μαθητών.
Ήδη η μεγάλη πανεργατική απεργία στις 10 Δεκέμβρη, που σημαδεύτηκε από μια τεράστια πορεία μαθητών, φοιτητών κι εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και η τεράστια πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 12 του μήνα, έδωσαν το στίγμα της μαζικής αντιπαράθεσης με την πολιτική που ετοιμάζει ένα χειρότερο μέλλον για τη νεολαία και την κοινωνία.
Η ολοένα και αυξανόμενη κοινωνική οργή δεν μπορεί πια να είναι τυφλή και να περιορίζεται στα μέχρι τώρα όριά της. Πρέπει να πάρει μαζικά, πολιτικά χαρακτηριστικά και να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε μια κυβέρνηση που δείχνει όλο και περισσότερο να καταρρέει υπό το βάρος των κοινωνικών κινημάτων.
Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε όλους τους μαθητές σε καταλήψεις και σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

-Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων και κάθε εκφραστής τους.

-Να ξηλωθεί εδώ και τώρα όλη η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών

-Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας. Διάλυση τώρα των ΜΑΤ.

-Να αποσυρθούν άμεσα οι τρομονόμοι-εκτρώματα και κάθε κατασταλτική νομοθεσία.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, τη Δευτέρα 15/12, ώρα 12 στη Γ.Α.Δ.Α.

Καλούμε τους μαθητές να κινητοποιηθούν με μαζικές καταλήψεις στα σχολεία


Ε.Α.Α.Κ. Αθήνας σε Α.Ε.Ι. Και Τ.Ε.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers