Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Παρατηρητήριο Εργατικών Γεγονότων

  • Το Συντονιστικό ΓΣ:
    • Θεωρεί ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή απέχει πολύ, όχι μόνο από τις πραγματικές ανάγκες του Ε.Σ.Υ. και των νοσοκομειακώνιατρών αλλά και από αυτά για τα οποία είχε εγγράφως δεσμευτεί ο Υπουργός Υγείας κ Δ. Αβραμόπουλος στην κλαδική συμφωνία που ο ίδιος υπέγραψε την 1/12/2008 με την ΟΕΝΓΕ. Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Υγείας αναίρεσε μονομερώς την κλαδική συμφωνία και κατά συνέπεια αυτή δεν είναι δεσμευτική για μας.
    • Κλιμακώνεται ο Αγώνας στο Γηροκομείο Αθηνών, όχι μόνο για την ανάκληση των απολύσεων, μα κυρίως για την καταγγελία και το απόλυτο σπάσιμο της εργοδοτικής τρομοκρατίας, το σταμάτημα των απολύσεων, την ενεργοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση των εργαζόμενων.
      Την Κυριακή 15/2/2009, απολυμένοι κι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Αθηνών, με την πολύτιμη συμπαράσταση και αλληλεγγύη συναδέλφων και συντρόφων του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων και Συναφών χώρων, προχώρησαν σε μία απόλυτα αιφνιδιαστική όσο και επιτυχημένη παράσταση διαμαρτυρίας, ενημερώνοντας τους επισκέπτες και τους συγγενείς των ηλικιωμένων τροφίμων όπως και τους εργαζόμενους του ιστορικού ιδρύματος.
      Διαβάστε τις ανακοινώσεις που μοιράστηκαν, εδώ, εδώ κι εδώ.
      Ο παπάς-εργοδότης, ο οποίος σήμερα λειτούργησε στην εκκλησία εντός του Γηροκομείου Αθηνών, αναζητήθηκε από επιτροπή εργαζομένων και απολυμένων. Για άλλη μια φορά, όμως, επέλεξε να κρυφτεί και να «φύγει» (από ποια πόρτα δε γνωρίζουμε... ).
      Tη Δευτέρα 16/2/2009 στην Επιθεώρηση Εργασίας (Σταδίου 29) θα υπάρξει η πρώτη τριμερής συνάντηση πάνω στην καταγγελία των απολύσεων ως παράνομες κι εκδικητικές.
      Η Επιτροπή Αγώνα Απολυμένων και Εργαζόμενων του Γηροκομείου Αθηνών, δηλώνει πως θα επιμείνει και θα παλέψει ως το τέλος, με όποιο κόστος, κλιμακώνοντας την πάλη καλώντας σε αλληλεγγύη όλες τις ταξικές συλλογικότητες.
      ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.
      Για την Τρίτη 17/2/2009, η ΟΣΝΙΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία στο Ερρίκος Ντυνάν, μετά τις απολύσεις και τα εκβιαστικά διλλήματα (ή αυξήσεις ή απολύσεις…) που θέτει η εργοδοσία του Μαρτίνη.
      Μέλη της Επιτροπής Αγώνα του Γηροκομείου θα παραβρεθούν εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους του Ντυνάν, συμμετέχοντας στην περιφρούρηση της απεργίας.

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers