Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Στα Μπουντρούμια της Ιστορίας και στα Σκοτάδια των Φυλακών οι Δολοφόνοι, θαυμαστές των ναζί, της Χρυσής Αυγής.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ Κ' Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 9πμ.ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Κ' ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ
  • Αύριο δικάζεται ο «Περίανδρος» της Χρυσής Αυγής για τρεις απόπειρες δολοφονίας(tvxs)
    • Στις 16 Ιουνίου 1998, ο Δημήτρης Κουσουρής, μέλος τότε της EΦEE και ηγετικό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος, βρισκόταν μαζί με δύο συντρόφους του σε καφετέρια απέναντι από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου είχαν παρευρεθεί σε δίκη για να συμπαρασταθούν σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και δικάζονταν εκείνη την ημέρα. Την ίδια μέρα στα δικαστήρια βρίσκονταν και αρκετά μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς δύο από αυτά δικάζονταν για εγκληματικές ενέργειές που είχαν διαπράξει κατά μελών της αριστεράς στο παρελθόν.
    • Βαρύνουσα σημασία στη δίκη για την απόδειξη της δολοφονικής πρόθεσης του Περίανδρου, είχε η κατάθεση του Χρήστου Γεωργόπουλου, του γιατρού που χειρούργησε το Δ.Κουσουρή το βράδυ της επίθεσης. «Τον χειρούργησα το ίδιο βράδυ γιατί δεν είχε πολύ χρόνο. Θα πέθαινε, σώθηκε γιατί ήταν νεαρός οργανισμός. Τα χτυπήματα στο κρανίο ήταν πολλαπλά, είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια βία. Η δύναμη των χτυπημάτων που δέχτηκε ισούνταν με αυτά που ασκούμε σε τριάντα εκατοστά τσιμέντο για να σπάσει! Όλα τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι», δήλωσε στο δικαστήριο. Η κατάθεση αυτή συμπληρώθηκε και από άλλα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία. Συγκεκριμένα, οι δύο από τους παθόντες αναγνώρισαν το πρόσωπο του δράστη, ενώ ο τρίτος είπε ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει φυσιογνωμία. Παράλληλα, δύο κοπέλες που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι κατά την ώρα της επίθεσης αναγνώρισαν το σωματότυπο και τα ρούχα του δράστη στις φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν στο δικαστήριο.
    • Μια ανέλπιστη καταδίκη
      Το δικαστήριο, εν τέλει, δεν πείσθηκε από τους ισχυρισμούς περί αθωότητας του κατηγορουμένου και καταδίκασε τον Περίανδρο σε 21 χρόνια κάθειρξης. Η έκδοση καταδικαστικής απόφασης, πράγμα σπανιότατο για δικαστήριο με ενόρκους, αποτελεί από μόνη της γεγονός μεγάλης σημασίας. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, έχει το γεγονός ότι το δικαστήριο διατύπωσε ρητά στην απόφασή του ότι τη συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση την πραγματοποίησε η ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής, η ίδια που βρισκόταν πριν από λίγη ώρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μέσω της εν λόγω αποφάσεως, είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό δικαστήριο όχι μόνο καταλογίζει εγκληματική δραστηριότητα σε ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, αλλά αποδέχεται ότι επρόκειτο για οργανωμένη ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης που έδρασε με συγκεκριμένο σχέδιο σαφή και προμελέτη.
    • Ο Περίανδρος οδηγήθηκε άμεσα στη φυλακή, από όπου και άσκησε έφεση κατά της αποφάσεως. Μετά από μία αναβολή, η εν λόγω έφεση θα εκδικασθεί αύριο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Θα αναγνωρίσει άραγε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ελαφρυντικά στον Περίανδρο, όπως αυτό της «καλής διαγωγής» που πρότεινε ο Εισαγγελέας στον πρώτο βαθμό; Θα μειωθεί η ποινή που επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο; Η κοινή γνώμη αναμένει με αγωνία την ετυμηγορία.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

AddThis Smart Layers